Romanii vor sa calatoreasca de sarbatori, dar se tem sa rezerve vacante in avans

Romanii vor sa calatoreasca de sarbatori daca regulile impuse de autoritati vor permite deplasarile, insa le e teama sa faca in avans rezervari la unitati de cazare, este concluzia unui studiu realizat in luna noiembrie de platforma de rezervari hoteliere Travelminit.ro.

Potrivit studiului, peste 55% dintre respondenti au intentia de a calatori in preajma sarbatorilor de iarna, insa din cauza situatiei incerte nu si-au facut rezervari ferme.

Aproape jumatate dintre respondenti ar alege pentru vacanta de sarbatori pensiunile si unitatile mici de cazare: cabane, apartamente, vile, bungalouri (26%), iar 24% dintre acestia ar opta pentru o cazare la hotel. Cei mai multi dintre romanii care si-au rezervat vacante de sarbatori au optat pentru vacante la munte sau in zone linistite si retrase (76%), in timp de 18% au optat pentru vacante de relaxare in statiuni balneo si sejururi de tip city break (6%).

„Dupa introducerea noilor masuri restrictive din ultimele luni, am observat o crestere exponentiala a rezervarilor de tip last minute, turistii simtindu-se mai in siguranta daca nu isi rezerva vacantele cu mult timp in avans. De aceea, lucram impreuna cu toti hotelierii si partenerii nostri pentru a oferi romanilor cele mai bune conditii de rezervare in aceasta perioada, si anume oportunitatea de a rezerva fara avans sau cu anulare gratuita. Ne bucuram ca putem oferi flexibilitate totala a rezervarilor pentru 4000 de proprietati listate pe platforma noastra”, a declarat Rita Szilveszter, online marketing expert Travelminit.ro

Articolul continuă după reclame

Cei mai multi dintre cei chestionati (56%) vor sa aloce pentru vacanta de iarna un buget mediu de 100-200 lei/camera/noapte, in timp de 29% vor opta pentru unitati de cazare unde pretul mediu per noapte este cuprins intre 200 si 300 lei. De asemenea, printre factorii cei mai importanti in rezervarea unei vacante se numara masurile de preventie COVID-19 adoptate de unitatea de cazare, urmate de flexibilitatea rezervarilor, si anume rezervare fara avans sau anulare gratuita.

Alte facilitati pe care le cauta romanii pentru vacantele de iarna sunt preturile accesibile, pachetele cu mese incluse sau posibilitatea de a servi masa, unitatea de cazare sa aiba serviciile de relaxare incluse, precum ciubar, sauna, jacuzzi sau posibilitatea de a inchiria integral unitatea de cazare.

Peste 50% dintre respondenti vor calatori alaturi de familie, in timp ce aproape 30% planuiesc sa aiba o vacanta in cuplu, iar 18% cu un grup de prieteni.

Citeste si articolul :   Bilant COVID-19 din 4 martie 2022, in Romania

Reprezentantii platformei de rezervari sustin ca trendul rezervarilor last minute se pastreaza si pentru mini-vacanta de 1 Decembrie. Majoritatea rezervarilor facute de romani au fost confirmate cu doar cateva zile inainte de check-in. Romanii au preferat cabanele si pensiunile de la munte sau din satele Transilvaniei si au rezervat sejururi pentru 3 sau 4 nopti.

Conform sondajului realizat de Travelminit, 77% dintre respondenti au intentia de a calatori in anul 2021, dintre care 54% vor calatori doar pe teritoriul Romaniei, iar 23% vor opta pentru calatorii interne si externe.

La sondaj au participat 1.385 de respondenti.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.