Cum sa ramanem concentrati si sa obtinem ce ne dorim

Crearea de obiective ne mentine productivi, dar este important sa ne asiguram ca nu ne supraincarcam cu prea multe ambitii si asteptari nerealiste.

Pasul zero este reprezentat prin a vrea sa facem ceva, iar pasul 1 este sa ne apucam de treaba, dar acest lucru nu este posibil fara o minte calma si o perspectiva clara a ceea ce urmeaza. Urmatorii pasi sunt despre crearea unui mediu care sa asigure perseverenta, persistenta. Este foarte usor sa ne pierdem pe drum si sa pierdem din vedere prioritatile, iar oboseala si stresul sunt inamicii progresului.

Daca suntem hotarati sa avem realizari in viata personala sau profesionala trebuie sa ne concentram pe utilizarea unor unelte pentru productivitate.

Stiinta listelor

Publicitate

Exista distrageri in jurul nostru, iar responsabilitatile si treburile pe care trebuie sa le rezolvam se acumuleaza constant. Dar orele din zi si capacitatea creierului nostru raman la fel.

Cu siguranta nu ne putem baza doar pe noi insine pentru a pune in ordine tot ce avem de facut intr-o zi. Mai mult decat o simpla lista, aceasta unealta ne ajuta sa pastram ordine in sarcinile care apar pe parcursul zilei. Aceasta aparent banala lista ne ajuta in mai multe moduri. In primul rand, actiunea de a scrie ceva ne elibereaza subconstientul de eforturile de a urmari obiectivul. In al doilea rand, notarea sarcinilor ne face creierul sa inceapa deja sa proceseze primele etape ale organizarii. In al treilea rand, taierea sau eliminarea obiectivelor de pe lista ne ofera incheiere si satisfactie. In cele din urma, inceperea unei noi liste prin punerea datei de maine este o actiune simbolica ce ne trage catre ziua urmatoare.

Citeste si articolul :   Horoscop pentru luna august 2020. Berbecii muncesc mult, Scorpionii se rup de trecut. Previziuni pentru toate zodiile

Prioritizarea sarcinilor/obiectivelor

Atunci cand nu avem un calendar organizat este ca si cand nu avem obiective deloc, iar atunci cand avem un obiectiv care ajunge in calendar acesta trebuie sa aiba o prioritate mai mare. Dar prioritatea este o treaba periculoasa la sfarsitul zilei, cand suntem obositi si predispusi sa stergem in graba sarcini importante.

Imediat cum incepem urmatoarea zi, trebuie sa facem o verificare asupra sarcinilor pe care le-am avut de facut cu o zi in urma. Acest lucru ne va permite sa ne ordonam prioritatile cu mintea limpede si ne va oferi o perspectiva clara asupra zilei ce incepe.

Trebuie sa fim realisti in ceea ce priveste timpul nostru. Este mult mai bine sa lucram lent, dar constant decat sa ne chinuim cu stresul de a fi mereu in urma, fapt ce ne face mai predispusi la erori. Daca ajungem la o sarcina programata pe care nu o putem realiza, este important sa o reprogramam, nelasand-o sa se piarda in trecut. La fel de important este si sa nu ne facem singuri zile negre pentru o sarcina amanata sau incompleta.

Citeste si articolul :   9 plante care curata plamanii si va ajuta sa respirati corect

Crearea echilibrului

Extenuarea este sinonima cu o sistare completa si reprezinta o baza pentru boli si speranta de viata mai mica. Oricat de bine este sa realizam lucruri, este esential sa nu ajungem la epuizare. Un alt inamic este dezordinea, un spatiu de munca aglomerat. Un birou dezordonat este un detriment atat pentru modul in care altii ne percep, cat si pentru modul in care ne vedem pe noi insine. Este usor sa ne simtim coplesiti si dezorganizati atunci cand si spatiul nostru de lucru este dezordonat. Nu in ultimul rand, aerul proaspat si miscare sunt importante. Atunci cand lucram toata ziua inchisi intr-un birou sau chiar in casa, obosim fizic si acest lucru ne incetineste mental. Cand luam o pauza, chiar daca acest lucru pare neproductiv, aceasta ne va ajuta prin cresterea atentiei si a capacitatii de a realiza treburile programate.

Autor

Autor: Pascu Michael

Michael este redactor pentru FabricatinRomania.info. A terminat Facultatea de Jurnalism si are o pasiune pentru tot ce inseamna sanatate si nou. Citeste tot ce apare si incearca sa gaseasca variantele de rezolvare a provocarilor cele mai apropiate de natura.