Doliu in teatrul romanesc. S-a stins din viata la 68 de ani!

Doliu in lumea teatrului din Romania. Teatrul Regina Maria din Oradea a anuntat ca actorul George Voinese a decedat, dupa o perioada lunga in care a avut mari probleme de sanatate.

George Voinese a murit la 68 de ani, dupa o lupta lunga cu boala. Fostii colegi si-au exprimat regretul intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a institutiei.

“Stimati spectatori,

Publicitate

Cu multa tristete si facand o reverenta adanca ne luam ramas bun de la colegul nostru, actorul George Voinese. A plecat dintre noi acum, dupa ce a luptat cu boala multa vreme…
Cuvintele nu sunt indeajuns pentru a exprima durerea pe care o resimtim in acest moment. Amintirea sa va dainui mereu in sufletele tuturor, iar fiecare rasunet de gong va purta in muzica sa putin din vibratia spiritului sau.

Publicitate

Actor, poet, visator, dar inainte de toate un om bun, cu o blandete aparte, asa cum lumii acesteia rar ii este dat sa vada. Ii vom simti cu totii lipsa: colegi si spectatori deopotriva.

Citeste si articolul :   Parintele Calistrat a rabufnit: "Dl Arafat se poarta ca Zeus, ca Nostradamus, isi asuma aceasta putere peste pozitia Patriarhului Daniel"

Va multumim, domnule Voinese, pentru fiecare zambet, lacrima, traire, cuvant! Teatrul oradean este mai bogat astazi pentru ca v-a avut si mai sarac pentru ca nu va mai are. Dar acolo, sus, printre stele, in infinitul care v-a fascinat atat de mult, sa duceti mai departe emotia.

George Voinese s-a nascut in data de 17 octombrie 1952 in Oltenia. Numele sau vine de la comuna Voineasa, de unde se trage. A absolvit Institutul de Teatru Targu-Mures in 1982 si „a venit la Oradea ca tanar absolvent unde, cu o pauza de „ratacire”, asa cum ii placea lui sa ii spuna, a ramas pana la sfarsit…” (Elisabeta Pop) Fisa sa de creatie cuprinde roluri numeroase si felurite, care l-au transformat intr-un actor iubit de catre public.  Drum lin!”, scrie in mesajul postat de Teatrul Regina Maria.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.