Cele mai bune alimente la micul dejun pentru sanatate

Multi oameni cred ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, deoarece da startul metabolismului unei persoane.

Un mic dejun sanatos este unul care contine alimente nutritive care ofera energie si fac o persoana sa se simta plina, ceea ce poate ajuta la prevenirea supraalimentării mai tarziu in timpul zilei. In acest articol, aflati despre cele mai bune alimente pe care sa le consumati dimineata.

Fulgi de ovaz

Fulgii de ovaz sunt o putere nutritiva. Contine beta glucan, care este o fibra groasa, lipicioasa, care ajuta o persoana sa se simta plina mai mult timp si, de asemenea, poate reduce colesterolul. Ovazul este, de asemenea, bogat in antioxidanti, acizi grasi omega-3, folat si potasiu.

Publicitate

Oua

Ouale sunt un aliment popular pentru micul dejun. Sunt hranitoare si contin proteine ​​de inalta calitate.

Unii oameni cred ca ouale nu sunt sanatoase din cauza cantitatii de colesterol pe care o contin. Cu toate acestea, cercetarile au aratat ca colesterolul din oua are un impact minor asupra colesterolului sau lipoproteinelor cu densitate scazuta din sange.

Un studiu asupra persoanelor cu risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2 sau boli cardiovasculare a constatat ca consumul de oua intregi si reducerea moderata a consumului de carbohidrati au dus la imbunatatirea nivelului de colesterol din sange. De asemenea, a redus circumferinta taliei, greutatea si grasimea corporala.

Citeste si articolul :   5 adevaruri despre protejarea ochilor

Nuci si unt

Daca o persoana nu mananca produse de origine animala, consumul de nuci este un alt mod excelent de a obtine suficiente proteine. Nucile contin, de asemenea, antioxidanti, magneziu, potasiu si grasimi sanatoase pentru inima.

Cafea

Consumul de cafea la micul dejun este popular datorita continutului sau de cofeina. Cafeaua ofera si alte beneficii pentru sanatate datorita antioxidantilor sai, care ajuta la combaterea inflamatiei.

Un studiu sugereaza ca consumul de cafea obisnuita sau decofeinizata ar putea reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2.

Cercetatorii au sugerat, de asemenea, ca unele componente ale cafelei imbunatatesc metabolismul glucozei.

Cu toate acestea, adaugarea de zahar va reduce efectele benefice ale cafelei. Cel mai bine este sa reduceti sau sa evitati adaugarea de zahar in cafea si sa alegeti lapte degresat sau vegetal.

Fructe de padure

Fructele de toate tipurile, cum ar fi afine, capsuni, zmeura si mure, sunt o modalitate excelenta de a incepe dimineata. Sunt sarace in calorii, bogate in fibre si contin antioxidanti de combatere a bolilor.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.