10 antibiotice naturale despre care ar trebui sa stiti

Exista multe tipuri de medicamente pentru multe probleme diferite, dar nu toate sunt eficiente 100% sau nu toata lumea isi poate permite sa le cumpere.

Chiar inainte de dezvoltarea tehnologiei si a stiintei moderne, care asigurau dezvoltarea medicinei, oamenii foloseau medicamente pe baza de plante.

Natura are cu adevarat multe de oferit. Dar de ce aleg oamenii sa cheltuiasca atat de multi bani pe tratament atunci cand Mama Natura ofera multe alternative?

Raspunsul la aceasta intrebare este simplu – pentru ca medicina moderna nu o doreste. Si persoana doreste sa obtina un efect imediat. Si remediile naturale trebuie consumate pentru o perioada lunga de timp inainte de aparitia unor rezultate vizibile. Dar, in acelasi timp, nu numai ca te pot vindeca, ci si pot oferi un efect pe tot parcursul vietii.

Publicitate

Unul dintre cele mai bune daruri ale naturii sunt plantele care pot fi folosite ca antibiotice. Iata cateva dintre ele.

1. Usturoi.

Usturoiul nu este doar o planta unica de condimente care se foloseste la gatit, ci si un excelent agent antiseptic, bactericid, antiinflamator si anti-imbatranire. Alicina continuta in usturoi distruge un numar mare de microbi.

Citeste si articolul :   Cele 5 beneficii ale cafelei pentru sanatate

Usturoiul este, de asemenea, utilizat pentru a scapa de paraziti, guta, diabet si boli cardiovasculare. Este recomandat pentru hidropiza, constipatie cronica, febra, urolitiaza si insomnie.

2. Ceapa.

Aceasta leguma condimentata te poate face sa plangi, dar beneficiile sale nutritionale sunt incurajatoare. Ceapa seamana foarte mult cu usturoiul. Poate ajuta la ameliorarea durerii, inflamatiei, racelii si gripei. Scade nivelul colesterolului , imbunatateste imunitatea, ajuta sa faca fata tulburarilor din tractul gastrointestinal, aterosclerozei, racelii si bronsitei, hipertensiunii .

3. Extract din seminte de grepfrut.

Conform rapoartelor recente, extractul de seminte de grepfrut are proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice. De aceea este foarte recomandat in tratamentul tuturor tipurilor de infectii.

4. Hrean.

Hreanul imbunatateste functia intestinului, are proprietati coleretice, expectorante, antiscorbutice. Este prescris pentru raceli, diverse procese inflamatorii, boli ale tractului gastro-intestinal, radiculita, boli ale ficatului, guta, reumatism, vezica urinara, boli ale pielii. Compusii glucozinolati gasiti in hrean sunt suficient de puternici pentru a lupta chiar si impotriva cancerului.

5. Vitamina C.

Vitamina C sau acidul ascorbic se gaseste in diferite fructe si legume, cum ar fi ananasul, portocala si lamaia. Este un puternic antioxidant care poate fi utilizat pentru intarirea sistemului imunitar, pentru mentinerea si construirea tesuturilor conjunctive precum oasele si vasele de sange.

Citeste si articolul :   10 tipuri de dulciuri care nu ingrasa

Aceasta vitamina poate fi folosita si pentru a repara pielea. In afara de aceasta, vitamina C poate ajuta si la sanatatea inimii si poate proteja impotriva bolilor de inima.

6. Miere Manuka.

Acesta este un tip unic de miere, care este originar din Noua Zeelanda. Aceasta varietate contine substante cu proprietati antibacteriene, antiinflamatorii, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice si antifungice.

Principala utilizare a mierii de manuka in domeniul medical este de a vindeca rani minore si arsuri si este utilizata pentru scaderea nivelului ridicat de colesterol, tratarea diabetului si chiar a cancerului.

7. Scortisoara.

Scortisoara este bogata in antioxidanti – polifenoli care protejeaza organismul de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi. Acest condiment uimitor este bun pentru scaderea zaharului din sange, precum si pentru prevenirea diabetului. Scortisoara va ajuta la ciuperci si alte boli. Poate fi folosit si ca conservant natural pentru alimente.

8. Otet de mere.

De pe vremea lui Hipocrate, otetul de mere a fost utilizat pe scara larga ca tratament alternativ. Acest otet este plin de antioxidanti care pot repara celulele deteriorate.

Citeste si articolul :   Culoare si sanatate: 16 alimente verzi sanatoase

Otetul de mere vindeca si, de asemenea, ucide germenii gratie acidului malic si poate actiona ca un antibiotic. Poate fi folosit si pentru a pierde in greutate si pentru a va mentine inima sanatoasa.

9. Eucalipt.

Eucaliptul este o planta antiseptica care functioneaza bine pentru vindecarea pielii. Poate fi preparat si ca un ceai, care este utilizat pentru tratarea tusei, precum si pentru indepartarea ciupercilor. Este utilizat pentru tratarea problemelor respiratorii, cum ar fi pneumonia, astmul, tuberculoza si bronsita.

Uleiul de eucalipt este foarte relaxant si poate ameliora oboseala mentala. Ajuta la oboseala cronica si este, de asemenea, utilizat pentru tratarea stresului.

10. Ghimbir.

Ghimbirul este utilizat atat in tratarea racelilor, cat si a fluxului datorita substantei sale, gingerolul, care are multe proprietati medicinale. Radacina de ghimbir poate ameliora greata, arsurile la stomac, durerile articulare si musculare.

Publicitate

Autor