Primaria sectorului 4 amenajeaza piete in aer liber, in parcari si pe acoperisuri

Producatorii care au inchiriate tarabe in noua piata a Sudului, vor fi relocati in piata volanta pe care administratia locala o va amenaja la parterul parcarii etajate afllata la doar cativa metri distanta, anunta Primaria sectorului 4.

Alternativa pentru spatiile de vanzare din Piata Progresul va fi parcarea de pe acoperisul pietei de pe Soseaua Giurgiului, iar in privinta Pietei Aparatorii Patriei, zona de vanzare va fi amenajata tot in apropiere, pe amplasamentul fostului targ de miei.

Producatorii din pietele Norilor si Timpuri Noi vor avea ca alternativa de locatie de vanzare parcarea situata pe strada Secerei, in proximitatea Palatului National al Copiilor, iar celor de la Piata Berceni-Oltenitei li se va pune la dispozitie, pentru desfacerea produselor, parterul parcarii etajate din spatele sediului pietei, de pe strada Tulnici.

Totodata, producatorii de la Piata Straduintei vor fi relocati in parcarea din proximitatea acesteia.

Primaria sustine ca noile spatii vor fi disponibile in maximum 48 de ore.

Citeste si articolul :   Toti elevii ar urma sa intre in vacanta timp de 2-3 saptamani, incepand de luni

Cat priveste magazinele situate in pietele din sectorul 4, cu obiect de vanzare altul decat comercializarea de fructe si legume, acestea vor ramane deschise, cu obligatia administratorilor pietelor de a stabili noi circuite de intrare/iesire, astfel incat sa fie respectate cu strictete noile reglementari specifice privind limitarea infectiilor cu noul coronavirus.

In paralel, Primaria Sectorului 4 a transmis autoritatilor centrale solicitari privind evaluarea punctuala a situatiei de la Piata Sudului si Piata Progresul, ambele reconfigurate recent si adaptate noilor cerinte legale, astfel incat decizia de a opri temporar activitatea sa fie una fundamentata pe conditiile reale din ambele locatii.

Autor