Povestea femeii care le croseteaza ciorapi pompierilor din Sangeorz-Bai

Povestea femeii care le croseteaza ciorapi pompierilor din Sangeorz-Bai. Ministerul Afacerilor Interne a publicat, pe Facebook, pe pagina oficiala a institutiei, o poveste impresionanta.

Postarea integrala:

“- Sunteti bine, copii?
– Suntem bine, Lele Floare! Dumneata cum esti?

– Ma mai doare soldul, ma mai doare un picior, dar sunt bine, mama!
– Daca ai nevoie de ceva, aici suntem, doar sa ne anunti.
Acest schimb de replici avea loc aproape in fiecare zi intre Lelea Floarea si pompierii din Sangeorz-Bai, care aveau sediul langa casa acesteia.
Prin luna iulie, cand afara era canicula, Lelea Floarea si-a salutat din nou “vecinii”.

Publicitate

– Sunteti bine, copii?
– Suntem bine, Lele! Incercam sa ne impacam cu caldura asta, ca la iarna om avea tot timpul sa inghetam, i-a raspuns Vasi, veteranul pompierilor din subunitate.

Timpul a trecut, iar aparitia femeii in curtea casei a fost tot mai rara.
Insa, acum cateva zile, ea a iesit pe prispa si l-a strigat pe Vasi.

Citeste si articolul :   Povestea emotionanta a unui tata care vindea pixuri pe strada

– Hai un pic pana la mine, copile!
– S-a intamplat ceva, Lele?

– Sunt bine, mama, dar am avut ceva treaba. Sa va fac ciorapii astia de lana, sunt 40 de perechi, cate una pentru fiecare dintre voi. Din iulie m-am apucat de ei.

– Din iulie?

Articolul continuă după reclame

– Da, mama! Vine iarna si tare va vor prinde bine. Sa stii ca de la picioare te ia frigul si n-as vrea sa va betejiti! Macar cu atat sa va pot ajuta.
– De asta nu te-am mai vazut prin curte, i-a spus pompierul vizibil emotionat. Noi ce putem face pentru dumneata?

– Sa aveti grija de voi, mama, si sa ajutati oamenii. Daca va stiu bine pe toti, asta imi da puterea sa va mai fac si la anul. Sa va dea Dumnezeu sanatate ca ne aparati de foc si de necazuri!
Ea este Lelea Floarea, o femeie de 81 de ani din Sangeorz-Bai. A avut o problema la un sold, acum sase ani s-a si operat, dar tot se misca foarte greu. Insa asta nu o impiedica, atat cat poate, sa ajute.

Citeste si articolul :   Era de serviciu, cand a auzit un strigat de disperare: ”Va implor! Ajutor! Nu mai poate respira!”. Incredibil ce a urmat

De fapt, asa a fost de cand se stie… mereu cu gandul la ceilalti!

Uitandu-ne la aceasta poza, nu putem spune decat un singur lucru: CE OM MINUNAT!
P.S. Daca aveti drum prin Sangeorz-Bai, mergeti sa o cunoasteti… S-ar bucura sa-i spuneti ”Buna ziua!”, iar ea sa va raspunda de pe prispa casei: ”Buna ziua, copii!”, scrie MAI pe Facebook.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.