Avertizare METEO. Vremea se schimba in weekend

Avertizare meteo. ANM anunta cum va fi vremea in weekend. Meteorologii spun la ce trebuie sa ne asteptam.

Cum va fi vremea in tara

Joi, atmosfera va fi schimbatoare. Pe parcursul zilei, o sa ploua slab in sud-est, iar spre seara ploile ajung si in nord-vestul si in centrul tarii. Temperaturile se mentin ridicate pentru aceasta data.

Vineri se raceste in majoritatea zonelor, o sa ploua la inceput in jumatatea estica iar spre seara si in regiunile intracarpatice. Cantitatile de apa stranse vor depasi 25 l/mp.

Vantul va prinde putere pe crestele montane, cu viteze de peste 90 km/h dar se va inteti si in sudul Banatului si in Oltenia.

Sambata vom avea vreme rece in jumatatea de est a tarii si ploi consistente in regiunile extracarpatice. In Carpatii Meridionali si Orientali, la altitudini mari, vor predomina ninsorile iar vantul va continua sa sufle tare pe crestele montane.

Cum vremea in Bucuresti

Joi va fi vreme calda cu 20 de grade in termometre. Atmosfera va fi schimbatoare si s-ar putea sa ploua putin.

Citeste si articolul :   Pentagonul presupune ca liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, mentine controlul asupra fortelor atomice

Vineri o sa ploua mai ales in prima parte a zilei, se raceste si la amiaza vor fi cel mult 15 grade.

Sambata temperaturile continua sa scada si se vor situa sub normalul perioadei. Pe parcursul zilei vor fi innorari si ploi temporare, apoi apare si soarele iar la amiaza se vor inregistra cel mult 11 grade. Spre seara, vantul va avea intensificari cu viteze de 45…50 km/h.

Cum va fi vremea la munte

La munte, atmosfera va fi placuta si calda pentru aceasta data. Pe seara apar ploi locale, iar vantul bate cu putere, la altitudini mari.

Vineri se va raci si o sa ploua in cea mai mare parte a zonei montane. Totodata, vantul va sufla cu putere, iar pe creste isi vor face aparitia ninsorile si lapovita.

Sambata ploile vin pe zone extinse in Carpatii Orientali si Meridionali. Se pot strange cantitati mai insemnate de apa, iar la altitudini de peste 1.400 de metri vor predomina ninsorile. Pe creste, vantul va continua sa sufle tare, cu viteze la rafala de peste 80…90 km/h.

Autor