La scurt timp dupa ce a votat pentru a merge mai departe cu o pereche de citatii, Comitetul judiciar al Senatului a ajuns la un acord care va face ca directorii executivi ai doua mari platforme sociale sa depuna marturie voluntara in noiembrie. Sedinta va fi cea de-a doua aparitie majora la Congres a directorilor tehnologici organizata luna aceasta.
Jack Dorsey de la Twitter si Mark Zuckerberg de la Facebook vor depune marturie in fata Comitetului judiciar al Senatului pe 17 noiembrie, a anuntat comisia vineri, dupa ce ambele platforme de socializare au lucrat la limitarea raspandirii raportului New York Post despre e-mailurile presupuse de pe laptopul lui Hunter Biden.
„Audierea se va concentra asupra cenzurii si suprimarii articolelor New York Post de pe platforme si va oferi o oportunitate valoroasa de a revizui modul in care companiile au abordat alegerile din 2020”, a declarat presedintele comisiei Lindsey Graham (R., S.C.).
Comitetul a votat joi 12-0 pentru a-i cita pe Mark Zuckerberg de pe Facebook si pe Jack Dorsey de pe Twitter. Democratii din grup au boicotat votul in semn de protest impotriva numirii judecatorului Amy Coney Barrett la Curtea Suprema. Ambii CEO au fost de acord voluntar sa depuna marturie in fata comisiei.
Publicitate
Un raport al New York Post saptamana trecuta a detaliat e-mailurile care sugereaza ca Hunter Biden ar fi putut face o introducere intre tatal sau, pe atunci vicepresedintele Joe Biden si un consilier ucrainean la Burisma Holdings in 2015. Documentele ar fi fost recuperate de pe un computer laptop care era a parasit la un atelier de reparatii din Delaware in aprilie 2019, dar nu a fost recuperat niciodata.
La scurt timp dupa publicarea articolului, un purtator de cuvant al Facebook a anuntat ca platforma va „reduce distributia” pe platforma sa in asteptarea unei verificari de fapt. Twitter a impiedicat utilizatorii sa se conecteze la articol, citand „politica sa de materiale piratate” si a blocat Postarea din contul sau.
Dorsey a spus mai tarziu ca Twitter a gestionat gresit situatia, spunand ca este „inacceptabil” sa blochezi articolul fara sa ofere motivul pentru care a facut acest lucru.