Franta impune noi restrictii. 46 de milioane de cetateni nu vor mai avea voie sa iasa din case intre 21:00 si 06:00

Franta impune noi restrictii. Autoritatile franceze au anuntat ca interdictia de circulatie nocturna instituita in principalele orase ale Frantei va fi extinsa incepand de sambata in mare parte a teritoriului tarii, vizand circa 46 de milioane de locuitori, aproximativ doua treimi din populatie. Aceasta decizie a fost luata ca masura de combatere a celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19, a transmis joi premierul francez Jean Castex.

”Sa o spunem clar. Situatia este grava (…) Saptamanile care vin vor fi grele si serviciile noastre sanitare vor fi puse la grea incercare”, a atentionat seful guvernului francez in anuntul sau privind extinderea interdictiei de circulatie, valabila intre orele 21:00 si 06:00. Intre aceste ore sunt de asemenea inchise barurile, restaurantele si magazinele in zonele unde se aplica masura mentionata.

Dupa un prim val care a provocat peste 30.000 de decese in primavara, Franta se confrunta in prezent cu un al doilea val epidemic. Numarul deceselor provocate de noul coronavirus a depasit intre timp 34.000, iar in momentul de fata 2.239 pacienti sunt la reanimare sau la terapie intensiva, scrie Agerpres.

Citeste si articolul :   Un nou atac in Franta. Preotul Bisericii Ortodoxe a fost impuscat

”Daca nu reusim in mod colectiv sa oprim epidemia, ne vom confrunta cu o situatie dramatica si va trebui sa luam in calcul masuri mult mai dure”, a mai prevenit Jean Castex.

Autor