Sperante pentru un vaccin anti-Covid in Marea Britanie

Sistemul public de sanatate britanic NHS se pregateste sa scoata un vaccin impotriva coronavirusului la scurt timp dupa Craciun. Procesele au aratat ca va reduce infectiile si va salva vieti, a dezvaluit Jonathan Van-Tam, vice-consilierul pe teme medicale al guvernului britanic.

El le-a spus parlamentarilor ca avansarea in faza 3 a testelor vaccinului creat la Universitatea Oxford si fabricat de AstraZeneca arata ca ar putea fi administrat masiv inca din decembrie. Mii de angajati ai NHS urmeaza sa fie instruiti pentru a administra un vaccin inainte de sfarsitul anului.

Guvernul a schimbat legea in acest weekend pentru a extinde numarul profesionistilor din domeniul sanatatii capabili sa vaccineze publicul. Regulamentele vor permite farmacistilor, medicilor stomatologi, moastelor si paramedicilor sa administreze vaccinul.

Articolul continuă după reclame

„Nu suntem la ani lumina distanta de asta. Nu este o sugestie total nerealista faptul ca am putea lansa un vaccin la scurt timp dupa Craciun. Acest lucru ar avea un impact semnificativ asupra internarilor si deceselor din spitale,” a spus Van-Tam luni, intr-un briefing cu parlamentarii.

Primele vaccinuri vor fi administrate persoanelor in varsta si vulnerabile, iar vaccinarea celor mai expusi riscului va dura cateva luni. “Majoritatea oamenilor nu va primi vaccinul,” mai noteaza The Times.

Boris Johnson a avertizat saptamana trecuta ca s-ar putea sa nu existe niciodata un vaccin, dar cei din apropierea lui spun ca a facut acest lucru, deoarece guvernul nu vrea sa promita si sa nu poata sa livreze un vaccin.

Un oficial al Departamentului de Sanatate a confirmat ca un „program de instruire robust si cuprinzator” a fost dezvoltat de NHS si Public Health England pentru a instrui mai multi oameni sa administreze vaccinul.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.