Se inchide Bucurestiul? Capitala a intrat deja in scenariul rosu

Se inchide Capitala? Autoritatile sunt in alerta. Ultimele informatii primite de la autoritati anunta o situatie critica. Capitala se afla pe lista rosie.

Potrivit ultimelor informatii venite de la INSP, Capitala a ajuns la o rata de incidenta de 3,11 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. In aproape toate judetele, cu exceptia a trei, se inregistreaza o panta ascendenta a infectiilor cu covid-19.

Oficialii de la Institutul de Sanatate Publica afirma ca incidenta cumulata a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile in Bucuresti a depasit 3,11 la mia de locuitori. Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta s-a intrunit pentru a decide ce masuri restrictive va adopta. Astfel, Capiatala este in scenariul rosu. Exista posibilitatea inchiderii Bucurestiului.

Luni, in bilantul oficial transmis de Grupul de Comunicare Strategica, Bucurestiul aparea cu o rata de 2,66.

Publicitate

Rata de imbolnavire cu covid-19 de saptamana trecuta s-a mentinut doar la Iasi, Vaslui si Satu Mare, in restul judetelor fiind ascendenta. O treime dintre cazurile noi s-au inregistrat in Bucuresti si judetele Iasi, Bacau, Timis si Cluj.

Citeste si articolul :   Orasul Arad, aproape de scenariul rosu. Autoritatile judetene anunta restrictii

Rata cumulata a incidentei pentru coronavirus a fost de peste 100/100.000 locuitori in Bucuresti si 31 de judete. Una din 29 depistate pozitiv cu coronavirus in perioada 5-11 octombrie era cadru medical.

Potrivit ordinului comun al ministrului Educatiei si Cercetarii si al ministrului Sanatatii nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic in baza caruia unitatile/institutiile de invatamant stabilesc unul dintre cele trei scenarii de functionare este rata incidentei cumulate, respectiv: numarul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

In Bucuresti, numarul scolilor care se inchid creste de la o zi la alta. Din cele 607 unitati de invatamant de stat si privata, 28 sunt in scenariul rosu dupa ce mai multi elevi sau profesori au fost testati pozitiv si 11 scoli inchise din cauza lipsei infrastructurii.

La nivelul municipiului Bucuresti avem si 2.000 de elevi in carantina sau izolare si 253 de cadre didactice in aceeasi situatie care insa continua sa predea.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.