Adrian Marinescu, avertizeaza: „Capitala este o zona rosie”

Adrian Marinescu, medicul infectionist de la Institutul Matei Bals din Capitala, a vorbit despre cresterea numarului de cazuri de COVID-19. „Capitala este o zona rosie”, avertizeaza doctorul.

Ce spune medicul Adrian Marinescu:

“Presiunea oricum mare si in acest moment, atunci cand vorbim de spitalele COVID. E clar ca in momentul in care avem multe cazuri in fiecare zi si asta se va intampla si in viitorul apropiat, situatia trebuie echilibrata, prin faptul ca alte spitale vor intra in circuitul infectiei cu SARS-CoV-2.E clar ca trebuie sa fie mai multe locuri, mai ales in zonele rosii cum e Capitala. Un calcul simplu ne spune ca in momentul in care avem aproximativ 500 de noi de infectari intr-o zi, 5% sunt forme severe, un procent semnificativ sunt forme medii care au nevoie de internare, atunci e clar ca e nevoie de mai multe locuri. La ce sa ne asteptam? Depinde cat de repede vor fi aceste cresteri”, a declarat doctorul la Antena 3.

Citeste si articolul :   Doua regiuni noi din Italia intra in zona rosie

Medicul mai spune ca „daca de la o zi la alta vom avea o crestere imporanta, sigur ca va fi greu de intervenit intr-un timp scurt. Ce inseamna? Sunt trei componente. Acele masuri de preventie sunt obligatorii si cand vorbim de masca, ea este varianta clara pe care o avem, in asa fel incat pana cand iesim din casa si pana cand sa ne intoarcem”.