Noi restrictii in Bucuresti. Cat vor dura

Comitetul pentru Situatii de Urgenta din Bucuresti a anuntat o serie de masuri si restrictii, in contextul cresterii substantiale a numarului de infectari cu noul coronavirus.

Principalele declaratii facute de Prefectul Bucurestiului

“- Restaurantele si cafenelele se vor inchide in interior. Exceptie vor face doar hotelurile, care vor putea sa pastreze restaurantele deschise in interior pentru clienti.

– Se vor inchide si salile de spectacole si concerte.

Publicitate

– Activitatile vor fi reluate in momentul in care rata incidentei cazurilor va scadea din nou sub 1,5.
– Masca va fi obligatorie in jurul scolilor, de la 7:45 la 21:15.

– Primaria Bucuresti va fi obligata sa delimiteze zonele cum crede de cuviinta.

Publicitate

– Toate masurile vor intra in vigoare de miercuri si vor dura cel putin 7 zile.

– Angajatii din HORECA si industria de spectacole vor fi sprijiniti prin masuri ce vor fi adoptate prin OUG.

– Salile de jocuri de noroc NU se vor inchide in aceasta perioada.”

Citeste si articolul :   A decedat unul dintre muncitorii Petromidia, transferati in Germania

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a spus, marti, ca bucurestenii nu trebuie sa se mire daca autoritatile vor impune din nou restrictii in Capitala, din cauza numarului mare de imbolnaviri cu Covid-19.

”Nu sunt restrictii pe care le-am impus acum, sunt restrictii pe care le stiam de la inceput. Acel indice care trece de 1,5 inchide restaurantele, inchide cinematografele, inchide teatrele, precum si va urma o perioada in care adaptam si evenimentele private. In functie de evolutie.” – a spus ministrul.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.