Iohannis, la inceputul anului universitar, la UNATC: Fara indoiala, cel mai dificil din 1989 incoace

Anul universitar inceput joi este cel mai dificil din 1989 incoace, a spus presedintele Klaus Iohannis, prezent la deschidere, la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale”, careia i-a acordat Ordinului „Meritul pentru Invatamant”, in grad de Comndor.

„Astazi marcam inceputul unui nou an universitar, acesta fiind, fara indoiala, cel mai dificil an universitar din 1989 incoace. Regulile de distantare sociala necesare in contextul crizei sanitare provocate de pandemia de COVID-19 ingreuneaza un proces educational in care mentoratul are un rol central”, a spus Klaus Iohannis, la deschiderea anului universitar la UNATC.

Acesta a spus ca este convins ca vor fi gasite modalitatile prin care sa se asigure atat calitatea actului educational, cat si protejarea comunitatii academice de riscul contaminarii cu noul coronavirus.

La deschiderea noului an universitar, Iohannis a tinut sa aduca in discutie subiectul libertatii academice si al dreptului la cunoastere fara niciun fel de ingradiri ideologizante.

„Democratia si pluralismul se bazeaza tocmai pe aceste principii si pe autonomia universitara, ca valori pe care, de altfel, s-a construit intreaga Europa moderna careia ii apartinem. Libertatea de constiinta, libertatea de miscare si de asociere, libertatea de exprimare, dreptul la invatatura, toate aceste fundamente constitutionale ale democratiei sunt exemplificate, exersate si dezvoltate in mediul universitar, ceea ce contribuie semnificativ la asumarea lor in randul intregii societati. De aceea, afectarea acestor libertati, oricand, oriunde si prin orice mijloace, de catre entitati retrograde, este de neconceput si de netolerat”, a mai spus Iohannis.

In semn de apreciere a activitatii UNATC, din ultimii 70 de ani, Klaus Iohnnis a decis sa ii acorde Ordinul „Meritul pentru Invatamant”, in grad de Comandor.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.