Daca vrei sa nu mai mananci carne, uite cateva idei cu ce o poti inlocui

Nu mai vrei sa consumi carne o perioada? Iata cele mai bune lucruri cu care o poti inlocui!

In ultima perioada, sunt tot mai multe persoanele care prefera sa nu mai manance carne. Chiar daca decizia este una provizorie sau de lunga durata, exista o multime de alte alimente bogate in proteine, care se recomanda sa fie consumate.

Lintea, un produs excelent

Un amestec din soia boabe recomandat de nutritionisti celor care vor sa stea o perioada fara sa consume care este tempeh-ul, care trebuie gatit insa cu doar 20 de minute inainte de a-l consuma.

De asemenea, puteti alege tofu din care se pot prepara,cu putina imaginatie, o sumedenie de preparate delicioase. Din cele mai vechi timpuri, bunicii nostri consumau linte pentru o sanatate de fier.

Publicitate

Incercati o supa de linte si nu va veti mai dori carne. Un gust desavarsit are si quinoa, cu care puteti inlocui nu doar carnea, ci si orezul, iar cand vorbim de o portie de iahnie de fasole, nu exista persoana care sa spuna nu. De la un mic dejun delicious nu va lipsi niciodata un ou, de preferabil fiert, alaturi de o portie de branza de vaci proaspata, care poate fi consumata cu legume.

Iata mai jos o reteta de supa crema de legume, perfecta pentru zilele de toamna:

Putem folosi orice fel de legume preferam sau avem la indemana.

Citeste si articolul :   In ce compartiment al frigiderului trebuie depozitata carnea?

Punem la fiert aproximativ un litru si jumatate de apa si adaugam legumele in momentul in care apa incepe sa fiarba.

Este indicat sa punem mai intai legumele care fierb mai greu (cum ar fi pastarnacul, morcovul, telina) si apoi restul.

Tinem legumele la fiert maxim 20 de minute, apoi le scotem intr-un castron.

Pasam legumele cu blenderul (in cazul in care nu avem un blender le putem pasa cu ajutorul unei furculite sau chiar le putem trece printr-o sita).

Adaugam restul de supa peste piureul de legume obtinut si amestecam pentru a ne da seama care este consistent.

Daca ni se pare prea groasa, putem subtia cu putina apa calda sau lapte vegetal.

Adaugam sare piper si o lingura sau doua de ulei de cocos (sau orice alt ulei obtinut prin presare la rece), iar la sfarsit punem patrunjelul tocat marunt.

Autor

Autor: Razvan Miulescu

Cu o experienta de peste 7 ani in jurnalism, Razvan este in acest moment editor al site-ului fabricatinromania.info. Printre publicatiile la care a activat amintim: andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionat de economie si sport, insa adora si natura si tot ceea ce ofera natura pentru omenire.