CCR a anuntat, joi, ca a respins, cu unanimitate de voturi, obiectia de neconstitutionalitate formulata de Guvernul Romaniei si a constatat ca este constitutionala, in raport cu criticile formulate, Legea privind respingerea OUG 123/2020 pentru modificarea art.3 din Legea 61/1993 privind alocatiile de stat pentru copii.
Prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban, a anuntat ca alocatiile vor fi dublate in cinci etape, asa cum a decis Guvernul.
“Partidul National Liberal va dubla alocatiile, dar va dubla alocatiile asa cum am hotarat, in cinci trepte, pana la ultima crestere a alocatiilor care va fi la 1 iulie 2022. Deocamdata e numai un anunt al Curtii Constitutionale, asteptam motivarea, in functie de motivare vom decide ce avem de facut”, a declarat premierul
Alocatiile sunt o prioritate, dar majorarea lor trebuie facuta in functie de realitatea economica
“Din punctul nostru de vedere, cresterea alocatiilor este o prioritate (…), dar aceasta crestere a alocatiilor trebuie facuta tinand cont de realitatea economica, de resursele aflate la dispozitia bugetului, astfel incat sa nu fie o crestere mincinoasa care sa nu poata sa fie suportata ulterior si sa nu genereze consecinte economice defavorabile”, a mai spus Orban.
Premierul a mentionat ca dublarea alocatiilor in momentul de fata ar conduce la o crestere a deficitului bugetar cu peste o jumatate de punct procentual.
Publicitate
“Dublarea alocatiilor presupune un efort bugetar de aproximativ 7 miliarde de lei pe an, ceea ce inseamna o crestere a deficitului semnificativa, o crestere a deficitului cu 0,6%”, a avertizat Ludovic Orban.
Publicitate