Un medicament creat pentru disfunctie erectila, aruncat in lupta impotriva COVID-19

Compania elvetiana Relief Therapeutics a cerut FDA-ului din SUA aprobarea de urgenta a medicamentului Aviptadil, creat initial pentru tratamentul pacientilor cu disfunctie erectila. Expertii au observat ca Aviptadilul are efecte benefice in cazul pacientilor critici cu insufienta respiratorie.

Pana la un vaccin anti-COVID-19, expertii incearca noi si noi medicamente pentru a-i putea salva pe cei infectati cu coronavirus.

Astfel, o echipa a companiei farmaceutice elvetiene Relief Therapeutics solicita FDA-ului american aprobarea de urgenta a medicamentului Aviptadil, dupa ce au facut un studiu si au observat ca pacientiii aflati in stare critica isi revin mai usor in urma insuficientei respiratoriii acute.

Acest remediu a fost creat initial pentru tratarea pacientilor cu disfunctie erectila.

Publicitate

„Este un medicament care are efecte multiple, mai ales la pacientii cu forme grave, afecteaza in mod pozitiv replicarea, inmultirea virusului, si are si un efect antiinflamator, si are efect vaso-activ, adica imbunatateste circulatia”, explica Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

Citeste si articolul :   Medic roman: „Sa fim clari, nu toti plecatii spre ultima plimbare, au avut COVID"

Medicamentul experimental va fi utilizat in cazul pacientilor cu COVID-19 care sunt intr-un stadiu critic, iar medicii au epuizat in cazul lor toate terapiile aprobate pana acum.

Pentru a putea fi folosit si in cazul pacientilor cu COVID-19 din Europa, medicamentul trebuie sa fie aprobat de Agentia Europeana a Medicamentului, insa cel mai probabil, nu vor exista cantitati suficiente pentru toti cei aflati in stare grava.

Vestile despre Remdesivir, un medicament antiviral care reduce perioada de spitalizare a pacientilor cu COVID-19, nu sunt tocmi bune. Nu poate fi produs in tara, la Antibiotice Iasi, iar stocurile pe care le-am primit pana acum se epuizeaza rapid.

„Nu exista linie tehnologica, nu avem inca posibilitatea, capacitatea ar fi de 2, 3, pana la 5 ani sa putem produce pe o linie de productie noua, si cu patent nou”, spune Nelu Tataru, ministrul Sanatatii.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.