Un nou focar la o firma din Romania. Angajatii au fost dusi la spital

Focar de coronavirus in Romania. Conducerea companiei de constructii Conest din Iasi a informat, sambata, ca un numar de 21 de persoane din grupul celor 52 de muncitori vietnamezi care fusesera angajati au fost depistate pozitiv la testul COVID-19. In momentul de fata, acestia se afla internati in spital.

Conform unui comunicat de presa, testele au fost efectuate la initiativa companiei de constructii. Reprezentantii companiei spun ca inca din luna martie s-au luat masuri de protectie impotriva infectiei cu noul coronavirus.

“Cei 21 de muncitori depistati pozitiv au fost izolati iar in urma evaluarii efectuate de medicii Spitalului de Boli Infectioase au fost internati la Spitalul CFR. Conducerea companiei tine permanent legatura cu medicii de la Spitalul CFR si, potrivit lor, angajatii depistati pozitiv au forme usoare ale infectiei cu COVID-19. Ceilalti 31 de angajati vietnamezi testati negativ au fost relocati intr-un spatiu sigur din punct de vedere sanitar”, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presa, directorul general al companiei Conest, Irinel Tofan.

Citeste si articolul :   Marcel Vela anunta o ordonanta de urgenta care vizeaza modificari salariale pentru aproximativ 68.000 de politisti

Directorul Conest a precizat ca aceasta situatie nu va afecta lucrarile derulate in municipiul Iasi. Firma de constructii isi va onora contractele.

Romania se confrunta cu o crestere a numarului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. In ultimele 24 de ore au fost depistate 1.333 de noi cazuri de infectari in Romania, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Autor