Adrian Streinu Cercel, anunt despre finalul pandemiei

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a vorbit la emisiunea “Marius Tuca Show”, despre numarul copiilor internati in sectia de ATI a Institutului National de Boli Infectioase Matei Bals.Medicul a explicat faptul ca lupta impotriva epidemiei este o lupta de comunitate, nu poate fi lasata doar in spinarea medicilor.

Profesorul Cercel a mentionat si despre tratamentul folosit in cazul copiilor, tratament despre care spune ca se administreaza in functie de greutatea acestora.

Eugenia Foarfeca: Aveti copii cu coronavirus internati pe sectia de ATI?

Streinu Cercel: Foarte putini. Sunt 21 de copii internati astazi.

Eugenia Foarfeca: Protocoalele de tratament sunt diferite, la parinti si la copii?

Streinu Cercel: Da, sunt diferite! Variaza in functie de greutatea pacientului “

Streinu Cercel spune ca “intr-un timp, nu foarte indepartat, toate spitalele din Romania vor fi spitale COVID”.

Dr. Streinu Cercel a spus si data la care am putea spera ca vom scapa de epidemia care ne-a transformat complet vietile: „In 2023 se termina!”.

Citeste si articolul :   Lucrand acasa, angajatii simt lipsa interactiunii sociale si a schimbului de informatii

„Remdesivirul a venit ca o mare speranta. Insa daca il dai tarziu, il dai degeaba, trebuie sa il dai din faza initiala”

“In primul rand spitalele nu vor mai semana cu ce au fost spitalele inainte. Ele vor fi modificate cu circuite total diferite de tip triaj, covid, non covind. Nu mai seamana nimic cu nimic. Relatia medic-pacient nu mai seamana cu ce era pana acum.

Daca pana acum medicul vorbea fata in fata cu pacientul, de acum se impune distanta intre cei doi parteneri de discutie, pentru ca un lucru deosebit de important in diagnosticul unei boli este anamneza, adica discutia cu pacientul in asa fel incat sa diseci evolutia in dinamica ca sa iti dai seama despre ce este vorba. Lucrurile se vor schimba foarte mult. O serie de investigatii sunt amanate tocmai ca nu exista acces imediat in zonele care sunt non-covid sau in zonele covid. Lucrurile se schimba esential. Practic, toata lumea va avea de cladit un nou sistem sanitar bazat pe cu totul alte modalitati de circulatie in interiorul acestor spitale”, a mai spus profesorul Cercel.

Autor