Fostii sefi ai Centrului Cinematografiei ar fi comis zeci de infractiuni de abuz in serviciu

Fostii sefi ai Centrului National al Cinematografiei au fost trimisi in judecata deoarece ar fi comis zeci de infractiuni de abuz in serviciu, potrivit DNA. Ei sunt judecati in stare de libertate.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor Eugen Serbanescu, fostul director general al CNC, Carmen Gabriela Stejaroiu, fostul director economic, si Gabriela Dinca, angajat al Serviciului Fond Cinematografic. Impreuna, cei trei sunt trimisi in judecata pentru ca ar fi comis 88 de infractiuni de abuz in serviciu.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au stabilit ca in perioada 2006 – 2016, cei trei si-ar fi incalcat atributiile de serviciu cu ocazia incheierii a 84 contracte in cadrul carora Centrul National al Cinematografiei ar fi platit suma de 51 de milioane de lei. Ei ar fi ajutat noua producatori de film care nu mai aveau dreptul legal de a obtine finantare din partea CNC.

„Practic, prin incalcarea atributiilor de serviciu, cei trei inculpati ar fi permis ca aceiasi producatori de film sa beneficieze de noi credite directe sau finantari nerambursabile din partea C.N.C., in ciuda faptului ca nu isi respectasera obligatiile rezultate din contractele aflate in derulare, ajungand, din nou, in pozitia de a incalca aceleasi obligatii”, scrie in comunicatul de presa al DNA.

In cauza, Centrul National al Cinematografiei s-a constituit parte civila cu suma de 46.785.781 de lei. S-a dispus luarea masurii sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ce apartin celor trei inculpati. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.