Calendar Ortodox, 8 Septembrie 2020. Nasterea Maicii Domnului. Sarbatoare mare pentru crestini. Ce nu ai voie sa faci de Sfanta Maria Mica

In fiecare an la data de 8 septembrie, Biserica Ortodoxa praznuieste Nasterea Maicii Domnului. Aceasta sarbatoare mai este cunoscuta in popor sub numele de Sfanta Maria Mica. Si Biserica Catolica sarbatoreste Nasterea Maicii Domnului.

Chiar daca in Noul Testament nu este dezbatut acest eveniment, Nasterea Maicii Domnului apare in Protoevanghelia lui Iacov, carte scrisa in anul 145 si unde se relateaza originea si copilaria Fecioarei Maria. Conform Protoevangheliei lui Iacov, Maria era de descendenta imparateasca si preoteasca: tatal ei Ioachim era urmas al regelui David, pe cand mama ei, Ana era fiica preotului Matthan.

Nasterea Maicii Domnului este prima mare sarbatoare a unui nou an calendaricesc, tinand cont ca acesta incepe cu data de 1 septembrie.

Taditii si obiceiuri de Sfanta Maria Mica

Sarbatoarea de Sfanta Maria Mica vine cu multe traditii si obiceiuri pastrate din stabuni

Conform traditiei populare, la sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului nu se fac treburi gospodaresti, nu se spala rufe, nu se face curatenie in casa, ca sa nu se atraga raul.

Citeste si articolul :   Parintele Arsenie Boca, profetii despre Romania de astazi: „Va veni vremea cand ar dori sa se intoarca si n-or mai putea”

Sfanta Maria Mica. In traditiile populare se spune ca in aceasta zi vor fi ascultate mai ales rugaciunile femeilor care vor sa aiba copii, dar si ale celor insarcinate, pe care Maica Domnului le va ajuta sa aiba o nastere usoara.

Sfanta Maria Mica. Si cei care vor sa se casatoreasca se pot ruga in aceasta zi Maicii Domnului, ca sa-si gaseasca perechea potrivita.

Sfanta Maria Mica. In aceasta zi, credinciosii tin candelele aprinse in dreptul icoanei Fecioarei Maria si impart din fructele toamnei pentru morti.

Autor