Inca o tara din UE isi inchide granitele pentru romani.

Dupa Ungaria, inca o tara din Uniunea Europeana isi inchide granitele pentru Romania si alte 43 de tari. Pentru stoparea raspandirii noului coronavirus, Polonia interzice, incepand cu data de 2 septembrie, zborurile directe care provin din 44 de tari. Printre aceste se numara Romania, Spania si Israelul.

Pe aceast lista se mai afla si Statele Unite, Malta, Muntenegru, Mexicul, Brazilia, Argentina si India. Autoritatile poloneze au decis ca Rusia si China sa fie retrase din aceasta lista, potrivit presei din Polonia.

Guvernul de la Varsovia ia aceasta decizie in cadrul altor masuri vizand o restrangere a vietii sociale in regiunile cele mai afectate din Polonia, in contextul in care Executivul incearca sa limiteze raspandirea noului coronavirus, fara sa recurga la o izolare generalizata.

Totodata, Polonezii pot, in schimb, sa calatoreasca cu avionul in orice tara – cu conditia sa foloseasca doar zboruri indirecte, prin tari care nu figureaza pe o lista cu interdictii, precum Germania.

Polonia, o tara care are 38 de milioane de locuitori, a inregistrat oficial 67.922 de contaminari cu noul coronavirus si peste 2.000 de decese din cauza COVID-19 de la inceputul epidemiei pana acum.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Raed Arafat propune ca TOATE scolile din Romania sa se inchida. Ce se va intampla cu angajatii incepand de maine

Autoritatile sanitare poloneze au anuntat marti 550 de noi contaminari cu noul coronavirus in ultimele 24 de ore.

Autor