Cazurile de COVID-19 din Europa au revenit la nivelul lunii martie

Infectiile cu COVID-19 din Europa au revenit la nivelurile observate in martie, cand s-a inregistrat varful pandemiei, a declarat, miercuri, sefa Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC), relateaza Reuters.

„Virusul nu a dormit in timpul verii. Nu a avut nevoie de concediu”, a declarat Andrea Ammon in timpul unei audieri in Parlamentul European.

Ea a spus ca datele din aceasta saptamana au aratat ca in intreaga Europa au existat 46 de cazuri la 100.000 de persoane. „Suntem aproape de cifrele pe care le-am vazut in martie”, a spus Ammon.

Infectiile din martie in Europa au inceput sa creasca constant la aproximativ 40 de cazuri la 100.000 de oameni la sfarsitul lunii, conform datelor ECDC, si au continuat sa creasca pana la aproximativ 70 la 100.000 pana la sfarsitul lunii aprilie.

Publicitate

Cresterea actuala a numarului de cazuri este determinata, in parte, si de numarul mai mare de teste efectuate.

Noile cazuri apar, de asemenea, la persoanele mai tinere, a spus Ammon, insa boala este mai grava pentru persoanele in varsta.

Citeste si articolul :   49 de noi cazuri de Covid si doua decese, inregistrate in ultimele 24 de ore in Romania

Datele, care se refera la cele 27 de tari ale UE, precum si la Marea Britanie, Norvegia, Islanda si Liechtenstein, au variat foarte mult de la o tara la alta, de la 2 la 176 la 100.000 de persoane, a spus Ammon.

Aceasta a adaugat ca redeschiderea scolilor in septembrie nu prezinta neaparat riscuri mai mari de transmitere a bolii, deoarece tarile din Europa care le-au redeschis deja in primavara nu au inregistrat o crestere a cazurilor. Dar a precizat ca este esentiala introducerea mai multor masuri de siguranta, inclusiv distantarea sociala si spalarea frecventa a mainilor.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.