Clipe dramatice la Craiova. O tanara din judetul Dolj a nascut in timp ce era in coma

O tanara din judetul Dolj a nascut, in timp ce era in coma indusa din cauza infectarii cu cu noul virus. Diana era insarcinata in 33 de saptamani, iar medicii au decis sa faca operatia de cezariana.

Infectata cu COVID-19 si insarcinata in luna a saptea, Diana a ajuns la spital si medicii au decis ca trebuie sa fie bagata in coma indusa. Femeia aproape ca si-a pierdut viata din cauza acestui nenorocit de virus, dar cand s-a trezit a aflat ca are un baietel superb.

Tanara era insarcinata in 33 de saptamani cand s-a imbolnavit de coronavirus. Nu stie de unde si cum s-a infectat, dar isi aminteste ca se sufoca. Apoi, a adormit. Respira de cinci ori mai repede decat era normal, au declarat medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, care au conectat-o la aparate ca sa o tina in viata.

In pericol de a deceda era si bebelusul, asa ca medicii au hotarat sa-l aduca pe lume mai devreme. Sapte medici si asistenti de la ATI, Obstretica -Ginecologie si Neonatologie, imbracati in costume anti-covid, au luptat cu toate fortele, mai bine de o ora, pentru viata mamei si a bebelusului, precizeaza Mediafax.

“A fost o interventie destul de grea, avand in vedere conditiile in care a trebuit sa operam. Adica, sa ne protejam si noi ca echipa operatorie. Am extras un fat de 1950 de grame, cu nota 9.”, a declarat dr. Razvan Pana, medic Obstretica – Ginecologie la SJU Craiova.

Citeste si articolul :   Streinu-Cercel: 22% din pacientii care se prezinta la spital au COVID-19

Dupa o saptamana, tanara mamica si-a revenit si cat de curand va merge acasa. Nou nascutul este sanatos si se afla deja acasa. Diana l-a vazut deocamdata doar in fotografiile trimise pe telefon de sotul ei.

Autor