Se prelungeste starea de alerta. Anuntul facut de Orban

Premierul Romaniei a anuntat ca starea de alerta va fi prelungita din data de 15 septembrie. Ludovic Orban a mai spus ca va fi adoptata o Hotarare de Guvern in acest sens

Starea de alerta va fi prelungita din data de 15 septembrie

Orban a mentionat masurile care vor fi luate pentru ziua alegerilor locale.

”In ceea ce priveste ziua votului, asta vom reglementa in HG privind prelungirea starii de alerta, in data de 15 septembrie. In primul rand, solicitarea de organizare a sectiilor de votare in locuri mai spatioase, purtarea mastii, limitarea numarului de persoane care sa intre simultan in sectia de votare, obligativitatea dezinfectiei la intrare si la iesire”, a declarat Orban.

Ce se intampla cu masca in ziua de votare.

Alegatorii ar trebui sa isi dea jos masca pentru cateva momente pentru a putea fi identificati in sectiile de votare. Ce spune premierul.

Orban a mentionat ca daca regulile se vor respecta in timpul campaniei electorale si in ziua votului, pericolul de raspandire a coronavirusului este destul de mic.

Citeste si articolul :   Anuntul asteptat de romani. Cand se vor face din nou nunti

”Daca ei sunt responsabili, daca ei respecta regulile, la randul lor, ei or sa fie un exemplu pentru sustinatorii lor si cred ca poate sa creasca inclusiv gradul de conformare a oamenilor la regulile de protectie daca isi vad toti candidatii respectand aceste reguli”, a declarat Orban.

Starea de alerta expira pe data de 16 septembrie, Guvernul va adopta Hotararea de Guvern prin care va fi prelungita starea de alerta cu inca 30 de zile.

Autor