Ghidul de supravietuire pentru cazuri usoare de COVID: Ce trebuie sa avem obligatoriu in casa

Gidul de supravietuire pentru cazuri usoare de COVID. Pentru cazurile usoare trebuie sa ne obisnuim sa respectam anumite reguli. In aceasta situatie, iata un kit de supravieturie pentru COVID-19, atunci cand este tratabil fara spitalizare.

Jurnalistii americani de la Wall Street Journal au care au contactat medici specialisti din mai multe tari. Ideile initiale au fost completate si adaptate de catre fiecare tara, in functie de evolutiile la zi.

Regula de baza este ca persoana infectata sa fie izolata si sa aiba camera sa, de preferat – daca exista posibilitatea- si o baie in care sa aiba acces doar ea.

Vom in considerare cea mai sigura varianta, prin care trebuie sa evitam contactele cu suprafetele comune in cazul unui bolnav de COVID-19 in casa.

Publicitate

Persoana infectata trebuie izolata intr-o camera, este necesar sa poarte masca si manusi cand iese din camera pentru a merge doar la baie. Mare atentie la dezinfectarea clantelor si a traseului pana la baie. Masa o va primi in camera de la un membru al familiei, echipat cu manusi, masca si ochelari sau vizor transparent. Manusile se arunca dupa folosire, iar mastile este de preferat sa fie de tip nk95 – cu protectie sporita – si care pot fi folosite mai mult timp, nu o singura data.

Citeste si articolul :   Sot si sotie, in varsta de 65 si 67 de ani, casatoriti de 48 de ani, se sting de COVID-19 la doar patru minute distanta, in timp ce se tineau de mana la terapie intensiva

Pentru baie :

-ceilalti membri ai familiei isi strang lucrurile din baie si vin cu ele doar cand este nevoie : prosoape, periute de dinti etc.

– bolnavul foloseste doar WC-ul si chiuveta, iar acestea se dezinfecteaza dupa fiecare folosire

– pentru persoana infectata, in loc de prosoape clasice se recomanda folosirea prosoapelor de hartie care se vor arunca dupa folosire

– bolnavul va avea in camera servetele uscate pentru stranut si tuse si umede pentru a mai putea sterge suprafetele

– sapun pe cat posibil antibacterian

– detergent pentru rufe si vase cu variante de clor adaugat

– pastile cloramina pentru dezinfectarea suprafetelor

-dezinfectatnt pentru maini si suprafete

– peria de unghii este importanta in acesta perioada, curatarea fiind necesara cat mai des

Pentru masa, bolnavul va folosi tacamuri si farfurii separate sau de preferat de unica folosinta; ceilalti membrii ai familiei isi vor pastra separat tacamurile si vesela in acesta perioada

Citeste si articolul :   Romanul care a salvat in Anglia doua vieti s-a oferit voluntar pentru testarea cu vaccinul anti-covid-19. Prima declaratie

Pentru medicamentele de baza si echipamente medicale – in afara desigur de ce recomanda medicul de familie care asigura primul filtru al pacientilor ce pot sta la domiciliu sau necesita internare – este bine sa avem in casa:

– Sirop/dropsuri pentru caile respiratorii

– Paracetamol sau alt medicament similar (antibioticul nu prea are efect in acest caz)

– Termometru

– Antitermice

– Eventual un oximetru care poate masura nivelul de oxigen in sange

– Tensiometru, mai ales pentru cei care sufera de afectiuni cardiace

– Vitamina C cu eliberare treptata sau suplimente alimentare pentru cresterea imunitatii pe baza de vitamina C, zinc , selenium, magneziu; pentru suplimente este bine sa consultam medicul curant, pentru ca o imunitate in exces genereaza o reactie neadecvata a organismului fata de Covid-19

Pentru bolnav si cei din jurul lui este foarte importanta hidratarea – sa nu uitam de cei minimum doi litri de apa pe zi – si aportul de proteine care ajuta organismul in acesta perioada, scrie romaniatv.net.

Citeste si articolul :   Este untul bun sau rau pentru sanatatea noastra ?

Tratamentul la domiciliu este stabilit de catre medic, dar este bine sa fim pregatiti, mai ales daca locuim singuri si nu vom mai avea timp sa mergem in oras pentru a compune kitul de supravietuire.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.