Pacientii cu COVID-19, internati in Spitalul de Boli Infectioase Craiova, vor fi tratati prin ozonoterapie. Tehnica este una moderna si deja si-a dovedit eficienta in tratarea mai multor boli.
Vicepresedintele Societatii Stiintifice Romane de Oxigeno-Ozonoterapie, Gabriel Mogos, foloseste aceasta metoda de tratare de 12 ani, in clinica sa din Craiova.
Acum, in colaborare cu medici din Spania si Italia, care au folosit deja metoda in tratarea pacientilor COVID, medici din Romania vor aplica ozonoterapia si in tratarea bolnavilor de la noi.
Cu ajutorul unei fundatii, patru aparate pentru ozonoterapie au ajuns la spitale din Craiova, Bucuresti si Timisoara.
Publicitate
Ozonoterapia presupune administrarea unui amestec de oxigen si azot, prin diferite tehnici, insa nu va inlocui tratamentul specific pentru COVID-19, pe care pacientii il primesc.
Procedurile vor fi efectuate de medicii specialisti din ATI.
In Spitalul de Boli Infectioase Craiova sunt internati acum peste 160 de pacienti infectati cu SARS-CoV-2, din care 10 dintre ei se afla in Sectia ATI.
„Beneficiul mare al ozonului este ca, in primul rand, combate hipoxia. Lucru care vedem ca se intampla si s-a demonstrat ca astfel de pacienti au probleme respiratorii, pneumonii. De asemenea, creste imunitatea pacientilor. Il omogenizam si o sa vedeti deja, culoarea se face rosu aprins”, explica Mogos.
Adina Turcu, manager Spitalul de Boli Infectioase Craiova, declara ca in cateva zile va incepe si tratamentul cu ozonoterapie pentru pacientii internati in Spitalul „Victor Babes”.
„Se va incepe tratamentul pentru cei din Terapie Intensiva si se va continua administrarea si la cei care se adreseaza din cadrul sectiilor. Vom merge pe un protocol specific pentru COVID-19. Un protocol pe care l-am stabilit de comun acord si l-am impartasit si cu colegii din Spania si Italia. Vom face un studiu de caz impreuna cu ei pe cat mai multe spitale din Europa si pe un lot cat mai mare de pacienti”, a spus aceasta.
Publicitate