Medicul Adrian Marinescu da cea mai buna veste: “In doua saptamani …”

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul “Matei Bals” din capitala, spune ca, daca se vor respecta masurile de preventie, lucrurile se vor schimba.

Doctorul a mentionat ca lucrurile nu se vor schimba „peste noapte”, dar, daca masca este purtata corect alaturi de celelate masuri, in doua saptamani, se va vedea clar o diferenta.

„Exista un consens la nivel mondial. Masca purtata corect devine o bariera, atat pentru cel infectat care nu transmite, cat si pentru cel care vrea sa previna. Daca e purtata corect, vorbim de masca chirurgicala, si de cate ori e nevoie, reprezinta cea mai buna masura de preventie si poate sa duca intr-un interval scurt de timp la o imbunatatire. Si nu spun ca lucrurile se vor intampla peste noapte. Nici eu nu cred ca in zilele urmatoare vor fi schimbari in bine, n-ar avea cand”, a declarat medicul Adrian Marinescu.

„Dar daca toate masurile devin o rutina, probabil ca in doua saptamani am putea sa avem un echilibru fata de ceea ce avem acum”, a mai spus doctorul infectionist.

Publicitate

Dr. Adrian Marinescu: “Masura purtarii mastilor de protectie in spatii deschise este una cu siguranta eficienta.”

„E mai mult decat alarmant ca jumatate din locuri de la ATI sunt ocupate. Sa vedem ce se va intampla in urmatoarele saptamani. Sa speram ca acest stop-joc si masurile luate in ultimul timp, vor avea efecte. Luna august va fi foarte grea daca mergem pe aceeasi crestere. Masura purtarii mastilor de protectie in spatii deschise este una cu siguranta eficienta.

Si inainte se spunea ca nu purtam masca in spatiile deschise, atunci cand putem asigura o distantare corespunzatoare. Daca vorbim de o zona aglomerata fara distantare, masca trebuie purtata de acum o luna, doua, trei. Acum vine obligativitatea”, a precizat medicul.

Toata lumea trebuie sa fie prudenta

„Toti am obosit. Toti ne-am saturat de aceste luni, scenariul de acum nu-l vrea nimeni. Dar trebuie sa intelegem ca daca nu face fiecare ce are de facut, o sa fie mai rau”, a mai spus medicul Adrian Marinescu.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.