Confruntari armate la frontiera dintre Liban si Israel

Schimburi de focuri intre armata israeliana si militanti din cadrul miscarii islamiste Hezbollah au avut loc luni dupa-amiaza la frontiera dintre Israel si Liban, afirma surse militare.

Confruntarile au avut loc in zona Muntelui Dov. Armata israeliana a oprit cu focuri de arma membri ai miscarii siite Hezbollah care au patruns scurt timp pe teritoriul Israelului cu scopul comiterii unui atac, au declarat surse militare citate de postul Channel 12 si de cotidianul Times of Israel.

In urma schimburilor de focuri, niciuna dintre parti nu a raportat victime.

Armata israeliana a avertizat ca va riposta mai puternic daca atacurile Hezbollah vor continua.

Incidentul intervine dupa ce mai multe explozii au avut loc, vineri, in zone situate la frontiera Israelului cu Siria, in contexul amplificarii tensiunilor cu organizatia siita Hezbollah. Tensiunile s-au amplificat dupa ce un membru al miscarii siite Hezbollah a fost ucis intr-un raid aerian efectuat la periferia orasului sirian Damasc. Atacul a fost atribuit de Siria Israelului.

Citeste si articolul :   Premierul Ciuca, decizie de urgenta!

De teama unor represalii ale miscarii siite Hezbollah, armata israeliana a suplimentat efectivele militare in zona frontierei nordice. Miscarea Hezbollah, sustinuta de Iran, detine controlul in sudul Libanului, la frontiera cu Israelul, dar a trimis militanti si in Siria, pentru a ajuta Administratia Bashar al-Assad in conflictul cu grupuri insurgente si teroriste.

Autor