Veste buna! Se dau bani in plus la pensii. Anuntul ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a transmis ca este pregatita o noua masura de ajutor pentru persoanele varstnice din Romania.

Violeta Alexandru spune ca zeci de mii de pensionari din Romania vor primi cate 180 de lei in plus fata de pensie, in fiecare luna, sub forma de tichete electronice pentru masa calda.

In aceasta categorie intra cei care au peste 75 de ani si venituri de 704 lei. Programul este finantat de fondurilor europene.

Mesajul ministrului Muncii:

„Aici un rezultat concret. Cu toate urgentele zilnice nu mai reuseam sa vorbesc despre el. Un mic sprijin pentru pensionarii cu varsta de peste 75 de ani si cu 704 lei la care ma tot gandesc. Anul acesta esta asa dificil in contextul pandemiei dar oricand se poate face ceva, sunt acolo.

Multumesc, Marcel Bolos, Ministrul Fondurilor Europene!

Aproximativ 130 milioane euro pentru acest program finantat din fonduri europene, fiecare persoana urmand sa primeasca 180 lei/luna sub forma tichetelor electronice. Se vor folosi doar pentru achizitionarea mancarii calde de la unitatile autorizate. Primariile vor transmite atat tichetele catre pensionari cat si informatii cu privire la unitatile autorizate, acolo unde acestea se pot utiliza.

Citeste si articolul :   Basescu, acuzatii grave la adresa Guvernului: "A furat banii de pensii intr-un mod barbar"

Poti sa faci bine intr-o functie publica!”, a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

Autor