Pe fondul crizei de coronavirus, anumite companii au trebuit sa gaseasca noi oportunitati. Astfel, Compania Antibiotice Iasi a e deja pe pietele din SUA si Marea Britanie cu doua noi medicamente folosite in tratamentul pentru coronavirus, dupa ce a castigat licitatiile organizate de sistemele de sanatate din cele doua tari.
Fabrica a facut primele livrari la inceputul lunii iulie. S-au trimis doua tipuri de medicamente antiinfectioase injectabile folosite in tratamentul asociativ Covid-19. Destinatia a fost spitalele din Marea Britanie si SUA. Iasul va trimite 2,5 milioane de flacoane si vor fi livrate pana la sfarsitul anului 2020.
Antibiotice Iasi mai trimis aceste medicamente si in alte tari precum Serbia, Vietam si Republica Moldova.
“Cu un portofoliu reprezentativ de antibiotice, medicamente cardiovasculare, antiinflamatoare sau dermatologice, am reusit in aceasta perioada dificila pentru noi toti, cu multe restrictii, sa punem la dispozitie tratamente asociative Covid -19 atat pe piata interna cat si pe pietele internationale. Livrarile s-au efectuat avand in vedere in primul rand acoperirea nevoii de medicamente antiinfectioase pentru pacientii din Romania pe care ii tratam de 65 de ani”, a apus Delia Racoveanu, director Marketing si Vanzari Piata Internationala.
Extinderea pe piata din Marea Britanie apartine unui proiect mai amplu al Antibiotice destinat pietelor europene, alaturi de statele scandinave, Germania, Polonia, Ungaria, Olanda. In SUA, compania este prezenta de peste 10 ani cu multe medicamente.
“Faptul ca Antibiotice a intrat in randul producatorilor acceptati de sistemele de sanatate din tari puternic reglementate si concurate cum sunt cele din Uniunea Europeana, Asia sau SUA, este important pentru noi, pentru ca reprezinta o recunoastere a calitatii medicamentelor fabricate de Antibiotice Iasi si implicit o recunoastere a performantei industriei farmaceutice romanesti”.
Compania Antibiotice Iasi este deja inscrisa si pentru licitatiile din 2021.
Antibiotice Iasi are 359 mil. lei capitalizare, iar compania este detinuta majoritar de stat, prin Ministerul Sanatatii, care are 53% din actiuni.
Publicitate