Serviciile care elibereaza documente de indentitate functioneaza la capacitate maxima

Serviciile publice comunitare functioneaza la capacitate maxima in sprijinul cetatenilor care solicita eliberarea sau preschimbarea documentelor de identitate si de calatorie ori permise de conducere, anunta, sambata, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Ministerul Afacerilor Interne recomanda cetatenilor romani sa apeleze la serviciile acestora pentru preschimbarea documentelor (pasapoarte simple electronice/ temporare, carti de identitate, permise de conducere), care au expirat pe timpul starii de alerta instituite la nivelul Romaniei si care le sunt necesare pentru deplasarea in afara tarii.

Pentru a raspunde tuturor solicitarilor, activitatea structurilor nu a fost intrerupta, ci se desfasoara in baza unui program adaptat contextului actual si cu respectarea masurilor necesare pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Totodata, mentionam faptul ca prevederile Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform carora valabilitatea documentelor eliberate de institutiile si autoritatile publice, precum si de entitatile private autorizate conform legii, se mentine pe toata perioada starii de alerta, precum si pentru o perioada de 90 de zile de la incetarea acestei stari, sunt aplicabile, in lipsa unor acorduri bilaterale cu alte state, doar pe teritoriul Romaniei”, conform MAI.

Astfel, pentru a preveni anumite situatii neplacute, MAI incurajeaza cetatenii romani sa initieze, din timp, demersurile necesare pentru a preschimba pasapoartele simple electronice/temporare, cartile de identitate si permisele de conducere si sa se adreseze serviciilor publice comunitare competente sau misiunilor diplomatice si oficiilor consulare ale Romaniei.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.