Asa ceva nu promoveaza nimeni. Cine este Ines, fata de la tara cu 10 pe linie in toti anii de liceu

Eleva a absolvit clasa a XII-a la Liceul din Trusesti, o comuna din Botosani. Are 18 ani si este un copil deosebit, a incheiat liceul cu media 10. Numele sau este Ines Balanescu si nu a luat niciodata o nota mai mica de 10. Mereu eleva de top, ea se considerea o adolescenta normala.

In aceasta saptamana, tanara sustine exemenul de Bacalaureat, iar mai apoi doreste sa dea la facultate, urmand medicina.

Ines a spus ca intotdeauna i-a placut sa invete. Fiind o eleva de la tara considera ca asta a motivat-o sa invete mai mult, sa isi depaseasca conditia. „Conteaza mai mult daca tu vrei sa inveti. Aici, la tara, elevii, in multe cazuri, isi dau silinta, sunt motivati sa ajunga mai sus, au un scop bine definit”, a spus tanara.

Engleza si biologia sunt materiile ei preferate, ceea ce face mai usor de indeplinit visul pentru care s-a pregatit, acela de deveni medic: „Pentru mine nu au contat notele, ci dorinta de a sti si mai ales de a ma pregati pentru materiile care mi-au placut mai mult, adica biologia si engleza. Ca sa te pregatesti cum trebuie, este nevoie, desigur, de multa munca si consecventa. Am fost motivata si tot timpul m-a sprijinit familia. Mi-a placut mereu sa invat”.

ines

„Matematica nu prea mi-a placut. Am invatat-o de nevoie, fiindca imi trebuia la examene, mai ales la examenul final”, spune Ines.

„Imi doresc sa urmez Facultatea de Medicina de la Iasi. Imi place biologia si vreau sa ajunga un medic bun. Tocmai de aceea trebuie sa depui efort in plus la materiile preferate si trebuie sa te axezi pe ceea ce doresti sa devii. Pentru note ajunge sa inveti ceea ce se preda la clase”, marturiseste ea.

Elevei ii place sa cante la chitara si anul acesta a obtinut si permisul de conducere.

Ii uram succes in etapele ce vor urma in atingerea visului ei.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.