Orban, anunt de ultim moment despre cresterea alocatiilor si pensiilor

Miercuri, Premierul Ludovic Orban a anuntat ca alocatiile vor creste, insa pensiile nu. Daca ar face asa cum spune legea, crescand punctul de pensie cu 40%, nu ar fi suficienti bani pentru a le plati. ”Daca as face asta, nu as avea ce cauta in functia de premier!”, a spus Orban.

“Vom asigura cresterea pensiilor si a alocatiilor. Nu vom fi iresponsabili sa le crestem si sa nu avem cu ce sa le platim. Daca am face asta, eu nu as avea ce sa caut la Palatul Victoria. Vom creste pensiile si alocatiile in functie de realitatea economica.

Asa a facut PSD in ultimii ani, cu o mana a dat, si cu alte doua a luat. La jumatatea anului, MFP trebuie sa pregateasca un raport privind evolutia economica si cea bugetara. Vom consulta toate prognozele economice care vor fi facute de institutiile importante. Nu ne putem permite sa aruncam acum procente.

Ministrul FInantelor probabil a facut o evaluare daca s-a referit la un procent. Vom cauta sa crestem pensiile cu cat de mult este posibil, dar nu ne putem permite sa ne hazardam in cresteri de pensii pentru care nu exista buget. Relansarea economica trebuie sa se bazeze pe altceva fata de momentul actual”, a declarat Premierul  Romaniei.

 

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.