Ponta, motiune de cenzura impotriva Guvernului Orban: “Ne sprijina si altcineva?”

Presedintele partidului Pro Romania, Victor Ponta, tuna si fulgera. El spune ca Guvernul Orban nu a procedat corect in legatura cu prelungirea starii de alerta, cu 30 de zile, si anunta o noua motiune de cenzura.

„Ca sa nu se mai incurce nici cu romanii, nici cu Parlamentul – Guvernul Lucovid Orban PNL taie si spanzura fara sa mai ceara niciun vot si incalcand direct legea! Solutia ProRomania – MOTIUNE DE CENZURA – #ACUM! Noi semnam si votam! Ne sprijina si altcineva?”, a scris Victor Ponta, pe contul sau de socializare

postare ponta

Guvernul a transmis Parlamentului hotararea prin care s-a decis prelungirea starii de alerta pentru 30 de zile.

Executivul a transmis insa doar spre „informare” Hotararea de Guvern, nu spre „incuviintare”, iar asta inseamna ca Parlamentul nu se poate pronunta prin vot si nici nu poate modifica masurile si perioada stabilite de Guvern.

Potrivit legii 55/2020 privind instituirea starii de alerta in timpul pandemiei COVID-19, Parlamentul este chemat sa incuviinteze in termen de 5 zile hotararea guvernului de instituire a starii de alerta. Legea nu precizeaza insa ca Guvernul este obligat sa ceara incuviintarea in cazul in care este prelungita starea de alerta. Astfel, prin prelungire, Ludovic Orban a considerat ca Parlamentul trebuie doar sa fie informat.

Autor