Parlamentul a decis. Acesti romani vor avea pensiile reduse cu 85%. Legea a fost votata

Proiectul de lege a fost adoptat: 307 voturi pentru, doar un vot impotriva. Legea se aplica tuturor pensionarilor speciali: judecatori, procurori, parlamentari, diplomati, aviatori, politisti, militari si fosti sefi ai statului.

Camera Deputatilor, a aprobat miercuri, impozitarea pensiilor mai mari de 7.001 lei cu 85% pentru ceea ce depaseste aceasta suma, dupa ce au dezbatut un proiect de lege al PSD care prevede impozitarea pensiilor speciale.

“Pentru ca in aceasta lege (cea privind impozitarea pensiilor care urmeaza sa fie adoptata de Camera Deputatilor miercuri – n.r.) se face referire inclusiv la categoria parlamentari, pentru a nu exista niciun fel de dubiu de neconstitutionalitate, va propun ca maine (joi – n.r), in plenul reunit, sa introducem acest proiect la plenul reunit strict pentru articolul care face referire la parlamentari.

Asa cum stiti, pentru parlamentari e nevoie de un plen comun care sa modifice Statutul parlamentarilor. Presedintele Comisiei de statut este aici, maine dimineata va face sedinta, iar pentru acest articol plenul reunit sa dea din nou un vot. In acest fel avem o lege constitutionala prin care eliminam toate pensiile speciale din Romania”, a spus liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, in plenul Camerei Deputatilor.

Potrivit unui amendament de la PSD, PNL si USR, “pensiile cu valoare de pana la 2.000 de lei inclusiv nu se impoziteaza, cele cuprinse intre 2.000 si 7.000 se impoziteaza cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impoziteaza cu 85%, pentru ceea ce depaseste suma de 7.001 lei”.

“Toate pensiile speciale din Romania vor fi impozitate, iar cele care depasesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament initiat si sustinut de PNL si PSD. In mod similar vom actiona si maine in ceea ce priveste pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel incat sa fie indepartata orice inechitate sociala intre pensionari”, a declarat Florin Roman, deputat PNL.

El spune ca PNL a sustinut intotdeauna principiul contributivitatii.

“Amendamentul depus obliga PSD sa rupa fratia cu pensiile speciale. Propunerea de impozitare a fost luata prin consens de liderii de grup, iar modalitatea de legiferare respecta deciziile Curtii Constitutionale, care spun ca pensiile speciale nu pot fi anulate, dar pot fi impozitate. Astazi se mai indeplineste o promisiune a PNL facuta in perioada campaniei electorale, cand am promis oamenilor echitate sociala si taierea pensiilor speciale.”

Citeste si articolul :   Imagini greu de privit dupa o alunecare de teren, in Germania. Un crater imens inghite totul in jur

Decizia a fost luata de deputati la inceputul sedintei plenului Camerei.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.