Metode naturale pentru o recolta bogata de rosii. Cum sa avem rosii proaspete pana toamna tarziu

Practici pe care trebuie sa le incercati daca doriti sa recoltati de patru ori mai multe rosii!

1. Este recomandat sa folositi rotatia culturilor pentru rosii. Adica, sa nu plantam niciodata rosii in aceeasi zona timp de doi ani consecutivi. In acest fel putem reduce riscul de aparitie a bolilor.

2. Planteaza rasadurile atat de adanc in pamant incat se scufunda pana la primele frunze din groapa sapata. Acest lucru ajuta radacina si tulpina sa se ingrose suficient.

3. Nu cumparati rasaduri prea mari, acestea ar trebui sa fie mai mici, astfel incat planta sa creasca atat in frunze, dar si in radacina. In cazul rasadurilor mai mari inradacinarea este usor neglijata, neputand hrani toata planta.

Publicitate

4. Inmuiati tulpinile bine cel putin o data pe saptamana. Udati pana cand solul din jurul lor devine noroios. Nu turnati niciodata apa direct pe frunza, ci direct la radacina.

5. Indepartati lastarii care nu infloresc si cresc la baza lastarilor principali. Astfel rosia se va dezvolta mai bine. Acest fenomen se mai numeste si copilire.

Citeste si articolul :   Rugaciune cu mare putere pentru momentele grele ale vietii: "O, Dumnezeule Mare"

6. Plantarea treptata. La 3 saptamani de la plantarea primelor rasaduri, plantati un alt lot, astfel incat sa nu se coaca toate deodata si sa va bucurati de recolta proaspata pana toamna.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.