A treia runda de testare la abatorul din Germania, 10 romani contanimati cu coronavirus

La a treia runda de testare a angajatilor companiei de prelucrare a carnii din localitatea Birkenfeld, landul german Baden-Württemberg au fost depistate 16 cazuri noi de contaminare cu SARS-CoV-2, dintre care 10 sunt cetateni romani, anunta MAE.

Reprezentantii Consulatului General al Romaniei la Stuttgart au continuat demersurile atat pe langa autoritatile germane, cat si pe langa angajatorii cetatenilor romani, pentru a obtine informatii suplimentare referitoare la starea acestora de sanatate, precum si la evolutiile recente privind numarul persoanelor confirmate cu COVID-19.

Potrivit informatiilor comunicate public de catre autoritatile germane, a fost finalizata a treia runda de testare a tuturor lucratorilor care anterior fusesera testati negativ. Din totalul celor 750 de persoane supuse testarii, au fost depistate 16 cazuri noi de contaminare cu SARS-CoV-2, dintre care 10 sunt cetateni romani. Totodata, 23 de lucratori ai abatorului (numar care include si cele 16 cazuri noi) se afla inca in carantina.

MAE precizeaza ca o echipa formata din reprezentanti ai autoritatilor de sanatate publica, sanitar-veterinare si pentru protectia consumatorului de la nivel de land si local, insotiti de experti ai autoritatilor locale si districtuale, au inspectat spatiile companiei de prelucrare a carnii pentru a verifica si evalua modul de aplicare si eficienta noilor masuri de combatere a raspandirii SARS-CoV-2 in randul personalului.

Publicitate

MAE mentioneaza ca, pana la acest moment, la nivelul Consulatului General al Romaniei la Stuttgart nu au fost primite solicitari de asistenta din partea cetatenilor romani angajati ai companiei in cauza.

In context, MAE reaminteste ca a fost notificat la data de 20 mai, prin intermediul Consulatului General al Romaniei la Stuttgart, cu privire la decesul unui cetatean roman care isi desfasura activitatea in cadrul acestei companii.

Potrivit informatiilor comunicate de catre angajator si de autoritatile sanitare locale, persoana in cauza fusese testata negativ la infectia cu SARS-CoV-2 in ambele etape ale testarilor efectuate intregului personal din cadrul companiei, inclusiv la testarea efectuata ulterior constatarii decesului. MAE precizeaza ca angajatorul a efectuat demersurile necesare pentru repatrierea trupului neinsufletit, suportand cheltuielile aferente.

MAE, prin intermediul Consulatului General al Romaniei la Stuttgart, mentine activ legatura cu autoritatile locale si cu compania angajatoare in vederea asigurarii respectarii drepturilor cetatenilor romani si a asigurarii conditiilor necesare, inclusiv in contextul pandemiei de COVID-19.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.