Legea care permite vanarea cormoranilor a fost promulgata

Legea care permite vanarea cormoranilor a fost promulgata, spre multumirea fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea. Perioada de vanatoare pentru cormoranul mare este intre 1 septembrie – 28 februarie.

Legea care permite vanarea cormoranului mare a fost promulgata.

Fostul ministru al Agriculturii spune ca va fi o cantitate mai mare de peste in crescatorii si ape si nu vede de ce organizatiile de protectie a faunei ar avea vreo problema.

„Ma simt confortabil ca atat Parlamentul si presedintele au facut un demers juridic necesar. Astazi, cormoranii mananca mai mult peste decat romanii. Fermierii, piscicultorii au arma de aparare impotriva acestora pasari ihtiofage care distrugeau masa”, a declarat fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea.

Publicitate

Publicitate

Presedintele Federatiei de pescuit sportiv sustine ca populatiile de cormorani afecteaza, intr-adevar, apele, dar legea este una fortata, fiindca nu exista un studiu clar asupra populatiei pasarilor atat de mult dispretuite de catre Daea.

„Nu s-a facut un studiu asupra cormoranilor sa vada care sunt efectivele si pe specie, ca sunt mai multe specii de cormorani, deci eu am perceput aceasta manusa aruncata asupra cormoranilor ca un mod de a acoperi slaba productie care se face acum, in acvacultura in special, si a justifica cantitatile mici”, a precizat Stefan Popescu.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.