Dezvaluiri cutremuratoare despre Derek Chauvin, politistul care l-a ucis pe George Floyd. Abia acum s-a aflat

Fostul ofiter de politie Minneapolis, Derek Chauvin, implicat in moartea pe 25 mai a lui George Floyd si inchis in prezent in inchisoarea Saint Paul (Minnesota), a avut 18 plangeri, aproape toate fiind clasate, potrivit CNN.

Derek Chauvin a fost dat afara din politie in data de 26 mai, iar dupa trei zile a fost acuzat de “omor de gradul 3” si “actiuni periculoase care au dus la moartea unui om. Jurnalistii americani scriu ca barbatul de 44 de ani a fost subiectul a 18 reclamatii, dar si ca majoritatea au fost clasate. 16 dintre ele au fost considerate neconvingatoare pentru a incepe o procedura disciplinara impotriva sa, iar dupa doua reclamatii a primit doar scrisori de mustrare.

Publicitate

Derek Chauvin a mai fost implicat in trei trei schimburi de focuri in cariera sa de politist, in 2006, 2008 si 2011. In primul schimb de focuti a murit un barbat de 42 de ani, despre care politia a spus ca a fost impuscat dupa ce i-a atacat pe oamenii legi cu o pusca. In al doilea caz, un suspect a fost impuscat si ranit intr-un caz de violenta domestica, iar in al treilea, un tanar de 23 de ani a fost ranit intr-o urmarire. Comportamentul fostului ofiter in timpul interventiei in cazul de violenta domestica i-a adus chiar si o medalie de vitejie.

Citeste si articolul :   Revenim la starea de urgenta? Ministrul Sanatatii a spus adevarul

In anul 2017 a trebuit sa incheie o disputa cu un suspect caruia i-a rupt mai multi dinti in timpul unei arestari, pe cale amiabila. Politistul a platit suma de 25.000 de dolari.

Publicitate

Videoclipul arestarii lui George Floyd, in care Derek Chauvin sta peste opt minute cu genunchiul pe gatul acestuia, provocandu-i practic moartea, a picatura care a starnit furia populatiei afro-americane din SUA, protestele devenind din ce in ce mai violente chiar daca ofiterul a fost arestat.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.