Fenomene METEO extreme: Tornada la final de mai, grindina face prapad in Romania.

Fenomene METEO extreme. Vineri, s-a format o tornada in Cucorani, judetul Botosani, acesta fiind un fenomen meteo extrem, care se intampla tot mai des in tara noastra.

Tornada s-a produs atunci cand ploile abundente au lovit zona. Tornada a disparut dupa cateva minute si nu a atins pamantul.

Grindina a cazut in judetul Arad. JUDETUL ARAD, INEU || 29 MAI

Judetul Arad, Ineu ⛈️⚡⛈️⚡ || 29 mai

ANM a emis, vineri, mai multe avertizari cod galben de ploi, descarcari electrice, grindina si vant, valabile in sapte judete din tara.

Cum va fi vremea la inceput de iunie

In saptamana 1 – 8 iunie, vremea va fi mai rece decat este normal. Valorile termice vor fi mai coborate decat cele specifice acestei perioade, pe intreg teritoriul Romaniei, dar mai ales in regiunile nord-estice. Regimul pluviometric estimat pentru aceasta saptamana va fi deficitar in cea mai mare parte a tarii. Exceptie va face sud-estul tarii, unde vremea va fi mai buna, iar cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Citeste si articolul :   Prognoza meteo pana pe 15 februarie. Meteorologii anunta schimbari radicale

In a doua saptamana din luna iunie, perioada 8 – 15 iunie, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, in toate regiunile, iar cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in jumatatea nord-vestica a acesteia.

Autor