In Bucuresti calatoria cu autobuzul va putea fi platita contactless direct cu cardul bancar

Primaria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucuresti – STB SA, a inceput implementarea unui nou proiect prin care diversifica modalitatile de plata a calatoriei in mijloacele de transport in comun din Bucuresti: plata cu cardul bancar contactless, direct in mijloacele de transport public.

„Bucurestenii beneficiaza de acum de cea mai noua tehnologie de plata, direct in mijloacele de transport in comun cu care circula! Pentru prima data in Romania se utilizeaza validatoare contactless de ultima generatie, care au fost deja instalate pe autovehicule care apartin STB. Proiectul este functional pe liniile Expres 780, 783 si 784, urmand ca, in cel mult o luna, sa fie extins pe toate celelalte linii deservite de noile vehicule. Acesta face parte dintr-un pachet de masuri mai amplu, de modernizare a transportului in comun din Bucuresti”, a spus primarul Bucurestiului, Gabriela Firea.

Astfel, calatorii au posibilitatea de a plati direct calatoria cu orice tip de card bancar contactless Mastercard sau Visa, emis oriunde in lume, modalitatea de plata fiind aceeasi cu cea a validarii unui card de transport.

Validarile multiple pot fi realizate doar prin alegerea optiunii dedicata, astfel ca nu exista riscul validarilor multiple printr-o apropiere accidentala de validator a cardului bancar, precizeaza Primaria Capitalei.

Publicitate

„La un singur validator pot fi efectuate validari atat cu cardul de transport cat si cu un card bancar, calatorii fiind cei care vor opta pentru modalitatea de plata”, conform sursei citate.

STB SA precizeaza ca tariful calatoriei este acelasi, indiferent ce cu ce tip de card alege calatorul sa plateasca: 1,3 lei – pe liniile urbane; 1,5 lei – pe liniile regionale si 3,5 lei – pe liniile expres.

Pentru implementarea acestui proiect, STB SA a semnat la finalul anului 2019 un contract cu BCR, prin care operatorul bancar asigura implementarea solutiei tehnice, utilizand validatoarele de noua generatie instalate pe noile vehiculele din parcul STB SA (Otokar si in curand autobize Hibrid).

In prezent, calatorii care utilizeaza mijloacele de transport in comun de suprafata din intreaga Regiune Bucuresti-Ilfov pot plati calatoria prin incarcarea unui card de transport atat online, cat si la cele peste 220 de centre de emitere si reincarcare carduri, precum si prin intermediul telefonului mobil: cu ajutorul aplicatiei mobile BPay sau prin SMS.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.