Furtuni puternice lovesc Romania. Cum va fi vremea in urmatoarele trei zile. Anuntul facut de ANM chiar acum

Furtuni puternice lovesc Romania. Meteorologii anunta in continuare fenomene extreme. Astazi pana la ora 23:00, ramane in vigoare informarea de vreme severa.

Hidrologii anunta Cod portocaliu de inundatii in sapte judete

De la ora 10:00, a intrat in vigoare atentionarea de Cod galben de inundatii pe urmatoarele cursuri de apa: Mures – afluentii de stanga aferenti sectorului aval confluenta Tarnave – amonte S.H. Branisca (judetele Sibiu, Alba si Hunedoara), Bega – bazin superior amonte S.H. Balint (judetul Timis), Timis – bazin superior amonte S.H. Lugoj, Poganis – bazin superior, Barzava, Moravita, Caras, Nera (judetele Timis si Caras Severin), Cerna (judetele Gorj si Caras Severin), afluentii mici ai Dunarii aferenti sectorului amonte S.H. Calafat (judetele Caras Severin, Mehedinti si Dolj), Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Jiu – bazin amonte S.H. Podari (judetele Hunedoara, Mehedinti, Gorj si Dolj), Olt – afluentii aferenti sectorului aval confluenta Homorod (judetele Brasov, Sibiu, Arges, Valcea, Gorj, Dolj si Olt), Calmatui (judetele Olt si Teleorman), Vedea – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Arges, Olt si Teleorman), Arges – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu, Teleorman si Ilfov) si Ialomita – bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Prahova, Dambovita, Ialomita si Buzau).

Vremea in urmatoarele zile:

Vremea continua sa se raceasca pana la finalul saptamanii. La inceput de weekend, se vor semnala ploi in sudul, in estul tarii si in zonele montane, iar noaptea, la altitudini mari, vor fi ninsori, lapovita si rafale de 80 km/h. Vantul va sufla cu 55 km/h si in sud-vest, centru si nord-est.

Citeste si articolul :   VIDEO: INCENDIU la Cernobil. Ucraina anunta o crestere a nivelului de radioactivitate

Sambata, va mai ploua ceva slab, in zona Dobrogei, iar noaptea in jumatatea de nord-vest a teritoriului, unde se pot strange cantitati mari de apa.

Duminica, furtunile vor cuprinde majoritatea regiunilor, cu exceptia celor sud-estice.

Vremea in Bucuresti

In orele urmatoare vreme se mentine rece iar temperaturile nu vor mai trece de 18 grade Celsius in zona centrala. Ploi vor mai aparea doar in prima parte a zilei, vantul va avea unele intensificari, iar presiunea atmosferica va fi in crestere.

Autor