Veste proasta! Zborurile raman suspendate. Lista tarilor vizate

Zborurile raman suspendate. Raed Arafat, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a anuntat, ca desi masurile de relaxare au intrat in vigoare, unele zboruri raman suspendate.

Lista tarilor unde cursele raman suspendate

„Se prelungeste masura suspendarii zborurilor si a transportului rutier de persoane dinspre si catre Austria, Belgia, Elvetia, Franta, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Regatul Tarilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia, pentru o perioada de 15 zile, incepand din 15 mai”, a spus Arafat.

Restaurantele, cafenelele si terasele raman inchise in perioada starii de alerta

Publicitate

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a mai anuntat ca restaurantele, cafenelele si terasele raman inchise in perioada starii de alerta, el precizand ca sunt exceptate de la aceasta regula restaurantele de tip drive-in sau cele care livreaza mancare la domiciliu.

„Este suspendata temporar activitatea de servise si consum in spatiile comune de servise a mesei din interiorul restaurantelor, hotelurilor, motelurilor, cafenelelor sau altor localuri publice cat si la tersaele din exterior acestor locatii. Sunt exceptate, cum erau exceptate si inainte, activ de prepararea hranei si comercializarea produselor alimentare si a produselor alcoolice si nealcoolice care nu presupun ramanerea clientilor in spatiul destinat acestui scop”,  a mai spus Raed Arafat.

Citeste si articolul :   Italia: "Craciunul risca sa fie anticamera celui de-al treilea val Covid din ianuarie"

Mastile devin obligatorii

Incepand de astazi, in spatiile comerciale, in mijloacele de transport in comun, la locul de munca si in alte spatii inchise se instituie obligativitatea purtarii mastii, astfel incat nasul si gura sa fie acoperite.

„Institutiile publice si operatorii economici publici si privati au obligatia organizarii activitatii, astfel incat munca sa se deftsoare de la domiciliul angajatilor, iar daca activitatea desfalurata nu permite acest lucru sa ia masuri pentru: asigurarea triajului epidemiologic, dezinfectarea mainilor, respectarea reguilor in birourile cu spatii ciomune, decalarea programului de lucru pentru entitatile cu un numar mai mare de 50 de salariati, astfel incat inceperea, respectiv terminarea programului de lucru sa se realizeze la intervale de minim o ora, pe parcursul a minim trei ore, in transe de minim 20% din personal”, a anuntat Arafat.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.