Primele declaratii ale managerului spitalului din Targu-Jiu, dupa ce a fost confirmat cu coronavirus

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Jiu, diagnosticat cu noul coronavirus, spune ca nu a cerut internarea dupa primul test pozitiv pentru ca nu avea simptome sa se declare „suspect”. In plus, spune Dumitru Vienescu, a crezut ca poate fi o greseala.

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Targu-Jiu, bolnav de COVID-19, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca dupa primul test pozitiv a crezut ca poate fi o greseala, cum s-a mai intamplat in alte situatii.

„Sunt internat. Azi-dimineata, la ora 08.00 eram acasa. La ora 10.00 am primit rezultatul testului pozitiv. Imediat am sunat la 112 si am anuntat sa fiu preluat, pentru ca, in momentul in care am fost anuntat ca am coronavirus, am fost lac de apa, facusem si febra si am sunat sa vina sa ma ia sa ma duca la Sectia de Boli Infectioase”, a spus Dumitru Vienescu, managerul SJU Targu-Jiu.

Acesta a explicat si care a fost motivul pentru care nu a cerut sa fie internat de vineri, cand primul test, facut la laboratorul din Targu-Jiu, a aratat ca are coronavirus.

„In data de 28 aprilie am fost izolat la domiciliu impreuna cu toata familia, data de la care nu am iesit din casa. In data de 1 mai mi s-a recoltat primul test la laboratorul spitalului nostru, la acest laborator se face deocamdata dublu test. Adica se face test aici si trebuie sa fie confirmat de catre un laborator din tara, pentru ca este la inceput, de o saptamana si se vrea confirmare pentru a nu fi greseli pe teste. Pe 1 am primit rezultatul pozitiv, nu aveam nicio simptomatologie ca sa sun la 112 sa ma declar suspect si am ramas acasa. Din momentul acela m-am izolat si de familie”, a spus Vienescu.

Publicitate

El a mai declarat ca a asteptat confirmarea rezultatului si a sunat la 112.

Acesta nu stie exact de la cine a contactat virusul COVID-19.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Gorj sustin ca trei angajati ai SJU Targu-Jiu sunt infectati si 80 sunt izolati acasa, dar Vienescu spune ca numarul bolnavilor ar fi mult mai mare: „Nu pot sa spun exact, 100%, daca am luat virusul de la doamna doctor la care testul a iesit pozitiv, pentru ca, din cate am vazut, ieri (sambata – n.r.) s-au mai confirmat inca doua persoane la resurse umane. Eu cred ca sunt mai mult de patru persoane. Sapte persoane in total, din cate stiu. Acum, stiind ca am coronavirus, ma gandesc ca poate si pentru faptul ca am vrut sa fac multe si am neglijat sanatatea mea. Acum ma gandesc la sanatate si la familia mea”, a incheiat Dumitru Vienescu.

Citeste si articolul :   Aproape toate restrictiile de zbor expira in 2 mai. Unde se poate zbura cu doar 100 de euro. Anuntul autoritatilor

Surse medicale declarau, pentru MEDIAFAX, ca managerul Dumitru Vienescu a sunat duminica la 112 si a cerut o ambulanta. El a fost testat pozitiv de joi, insa a contestat rezultatul primului test si a refuzat internarea, izolandu-se acasa.

.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.