Cum invata elevii acasa

Orarul scolar este respectat, dar lectiile de acasa nu mai sunt interactive. Un elev spune ca lectiile sunt plictisitoare, copiii vad, pur si simplu, un ecran negru si nu inspira interes. Scoala online are si avantaje: elevii gasesc mai mult timp pentru ei, iar unii s-au apucat de sport.

Bucataria sau dormitorul sunt noile sali de clasa. Cusurile incep, ca de obicei, dimineata, doar ca acum nu mai sunt interactive, iar plictiseala ii copleseste pe elevi.

Naomi este eleva in clasa a XI-a si abia asteapta sa revina la scoala. Orele online nu sunt pe placul ei.

„In clasa intelegeam mai bine lectia decat pe online”, spune Naomi Jinga.

Publicitate

Eleva este de parere ca scoala online este „mai plictisitoare, pentru ca daca profesorul vorbeste intr-una elevul nu este atent, nu ii captiveaza atentia. Zici ca te uiti la un videoclip pe Youtube“.

Nu doar de orele interactive ii este dor, ci si de colegi.

Citeste si articolul :   Interlopi snopiti in bataie, dupa ce au iesit din izolare si au atacat cu pietre echipajele de politie

„De colegi si de pauzele in care stateam si interactionam cu colegii mai mult. Fac sport, ca inainte ziceam ca nu am timp sa fac sport”, a mai spus Naomi.

Aceeasi parere despre scoala online o are si Lisiana.

„Imi place ca pot sa imi organizez mai bine timpul, dar pe de alta parte e naspa, ca nu mai pot sa imi vad colegii, nu mai pot sa fac diferite activitati in pauza. Acum parca e mai plictisitor, vad pur si simplu un ecran negru si nu imi inspira un interes”, marturiseste Lisiana Jinga, eleva in clasa a X-a.

Elevii vor reveni la scoala abia din toamna.

.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.