Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de coronavirus din Romania

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de coronavirus din Romania. Ventilatoarele vor merge la Suceava, judetul cu cel mai mare numar de imbolnaviri si de morti de coroanvirus.

Ventilatoarele ajung toate la Suceava.

Publicitate

Papa a facut donatia chiar de ziua lui onomastica.

Papa Francisc insoteste cu rugaciunea si caritatea bolnavii de Covid-19 din Romania, scrie Vatican News, imbratisand in mod ideal, totodata, familiile lor si intregul personal medical care continua sa lupte impotriva pandemiei. In mod semnificativ, chiar de ziua sa onomastica, pontiful a trimis diverse materiale medicale, printre care cinci ventilatoare pulmonare, spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infectie cu noul coronavirus din Romania.

Publicitate

Alte materiale sanitare au fost trimise in aceeasi zi de Sfantul Parinte in Italia si Spania. Dupa cum se stie, alaturi de numele Mario, papa Francisc a primit la botez si numele Jorge (Gheorghe).

Un semn de apropiere fata de bolnavii de Covid-19, dar si de sustinere a personalului sanitar din cel mai mare focar al pandemiei de Coronavirus din Romania. Astfel poate fi considerat gestul concret pe care papa Francisc l-a facut fata de bolnavii infectati cu noul coronavirus din Suceava, pentru care a trimis astazi din Cetatea Vaticanului diverse materiale medicale. Cu aproapte 25% din totalul infectarilor la nivel national, orasul Suceava si alte comune din imprejurimi sunt in carantina totala de mai multe saptamani.

Materialele sanitare au fost procurate prin grija cardinalului Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabila a papei (Elemosineria Apostolica). In ciuda dificultatilor de aprovizionare de pe piata medicala internationala, prelatul a reusit sa colecteze pentru bolnavii din Romania cinci ventilatoare pulmonare – doua fiind de ultima generatie -, 200 de combinezoane, 900 de masti FFP2 si 5000 de masti sanitare. Cantitatea acestora este, fara indoiala, insuficienta in fata necesitatilor dar, in conditiile actuale, orice mic ajutor poate sa faca diferenta dintre viata si moarte.

Citeste si articolul :   Liderul formatiei Savoy, Marian Nistor, are un mesaj din izolare: ”Sunte-m alaturea de voi”

In mod semnificativ, gestul papei Francisc a fost anuntat in ziua unui Sfant foarte venerat in Romania, Sfantul martir Gheorghe, ”purtatorul de biruinta”, pontiful argentinian primind la botez numele Mario, dar si Jorge (Gheorghe).

Intr-o scurta declaratie pentru Vatican News, filmata cu telefonul mobil printre camioanele cu echipamente, cardinalul Krajewski s-a oprit cateva secunde ca sa ne spuna ca ”aceste ventilatoare medicale pleaca acum spre Romania ca un semn, o imbratisare din partea Sfantului Parinte in aceasta situatie dificila pentru lumea intreaga.

Sfantul Parinte transmite acest mesaj cald, puternic chiar in ziua onomasticii sale”. ”Un semn foarte frumos”, a continuat prelatul, ”care vine intr-o zi speciala, o zi in care, iata, Sfantul Parinte nu primeste, ci face cadouri pentru ceilalti”, scrie observator.tv

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.