Lumina Sfanta a fost adusa in Romania de Arhiepiscopul Tomisului

Lumina Sfanta a fost adusa in Romania, de la Ierusalim, de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, sambata dupa-amiaza. Inaltul prelat va duce Lumina Sfanta la Catedrala Patriarhala, acolo de unde Lumina va ajunge in bisericile tara.

Lumina Sfanta a fost adusa cu o aeronava pe Aeroportul Otopeni, sambata dupa-amiaza.

Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, IPS Teodosie, va merge sambata seara cu Sfanta Lumina in Portul Turistic Tomis in jurul orei 23.30, de unde va pleca, pe faleza Cazinoului Constanta, spre Catedrala arhiepiscopala „Sfintii Apostoli Petru si Pavel”.

Publicitate

„Aici va oficia slujba Invierii, dupa cum urmeaza: In jurul orei 23.50, in fata Catedralei arhiepiscopale va incepe prima parte a slujbei, dupa recomandarile Patriarhiei Romane. Apoi, IPS Teodosie si clerul vor intra in catedrala pentru a savarsi restul Canonului Invierii si Sfanta Liturghie.

Publicitate

Dupa intrarea clerului, usile catedralei se vor inchide, astfel incat slujba sa fie savarsita conform ordonantelor militare, fara prezenta credinciosilor. Rugam reprezentantii presei sa actioneze cu profesionalism, respectand distanta sociala impusa de autoritati. Slujba va fi transmisa online pe pagina oficiala de facebook a Arhiepiscopiei Tomisului, precum si de catre partenerii media”, conform unui comunicat de presa.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.