Orban, despre acordul MAI cu Patriarhia: Nu îl cunoșteam în detaliu

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seara, ca nu cunostea in detaliu acordul pe care Ministerul de Interne l-a semnat cu Patriarhia si ca acesta i-a fost trimis dupa semnare.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seara, ca a avut discutii cu ministrul de Interne Marcel Vela cu privire la acordul dintre BOR si MAI, insa nu cunostea in detaliu acest acord. Seful Executivului spune ca acordul i-a fost trimis dupa semnare si imediat cum au aparut reactiile in spatiul public a fost modificat.

„A existat o discutie legata de conditiile de sarbatorire a Sfintelor Sarbatori de Pasti. Ministrul de Interne a semnat un acord, o intelegere cu Preafericitul Patriarh, acea intelegere chiar daca, partial avusesem discutii cu domnul ministru, nu o cunosteam chiar in detaliu. Am urmarit cu mare atentie reactiile, ingrijorarile. Interventia Presedintelui a fost clara si ferma. Acest acord a fost modificat dupa discutiile pe care le-am avut. Nu am intrat intr-o analiza in detaliu, am avut doar o discutie cu domnul ministru Vela. Sigur ca acordul mi-a fost transmis dupa semnare. Important este sa fii atent, sa ai reactie imediata. Numai cine nu munceste, nu greseste si de fiecare data cand exista riscul unei decizii gresite trebuie sa ai capacitate sa schimbi rapid aceste decizii”. a declarat Ludovic Orban la Digi24.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, miercuri seara, ca acordul dintre MAI si Biserica Ortodoxa Romana a fost modificat, avandu-se in vedere estimarile recente ale specialistilor pentru urmatoarele doua saptamani, care prevad extinderea pandemiei.

Publicitate

Modificarea a fost facuta dupa ce, in aceeasi zi, presedintele Klaus Iohannis a spus ca va cere ministrului Marcel Vela si premierului Ludovic Orban sa revina asupra acordului MAI-BOR, subliniind ca le va solicita sa gaseasca o formula care se incadreaza in indemnul „Stati acasa”.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.